shareit

Руснаците и украинците са един народ, обяви Путин на митинг в Москва

| от |

Ние в Русия винаги сме смятали, че руснаците и украинците са един народ.

Това заяви президентът Владимир Путин по време на митинг-концерт в центъра на Москва до Червения площад, съобщават руски медии.

Мероприятието е част от честванията на първата годишнина от присъединяването на Крим към Русия. На него присъстват лидери на парламентарни групи, представители на Крим и Севастопол и хиляди руснаци, които развяват руския трибагреник, партийни знамена и послания.
По данни на московската полиция на митинга са се събрали около 110 хиляди души.

Путин отново повтори, че Крим не е просто стратегически важна територия, а че присъединяването е свързано с единството на нацията.
Става дума за милиони руснаци, за милиони наши съотечественици, които имат нужда от нашата помощ и подкрепа.

Ние разбрахме, че не става въпрос само за територия, каквато ние имаме достатъчно, а за исторически корени, за източници на нашата духовност и държавност, въпросът е кое ни прави единен народ и единна сплотена нация, заявява в речта си Путин.

Разбира се, ние ще преодолеем всички проблеми и трудности, които се опитват да ни създадат отвън. В същност, това са безсмислени действия, когато се отнася до Русия, категоримен е президентът Путин.

„Скъпи приятели! Ние в Русия винаги сме смята ли, черуснаците и украинците са един народ. Завявам това и днес.
Радикалният национализъм е опасен. Уверен съм, че украинският народ все още обективно оценява тези, които доведоха страната до това състояние“, подчерта в обръщението си руският президент.

Путин обеща да се направи всичко възможно за нормализиране на отношенията с Украйна, завършвайки словото си: „Да живее Русия!“. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Руснаците и украинците са един народ, обяви Путин на митинг в Москва