Вайола Дейвис: от бедността до „Оскар“-а

| от chronicle.bg |

Вайола Дейвис не се притеснява да говори за детството си. „Бях от онзи тип бедни, които знаят, че имат по-малко от всеки около тях“, разказва актрисата. „Нямахме нищо“.

Вайола Дейвис спечели „Оскар“ за най-добра поддържаща актриса във филма „Fences“. 51-годишната актриса разказва в списание People за пътя си към Холивуд.

“Не мога да повярвам на всичко, което се случва в живота ми. Просто не мога, толкова съм благословена”, казва тя.

Дейвис е първата тъмнокожа жена, номинирана за три награди на Академията. Тя започва пътя си в киното преди 30 години със силните си роли във филми като „Южнячки“ и сериала „How to Get Away With Murder“.

Актрисата има петима братя и сестри и родителите им през цялото време са се борили да свързват двата края. Тя разказва, че е ровила в кофите за боклук за храна, крадяла е, защото е била гладна. В дома й не са идвали приятели на гости, защото е живяла при ужасяващи условия с плъхове навсякъде.

Тя обаче успява да пребори трудностите с креативност и въображение. Решава, че иска да бъде актриса, когато е дете и гледа „Автобиографията на мис Джейн Питмън“. Филмът й дава и различен поглед към бъдещето и надеждата, че животът й ще бъде различен.

Печели стипендия за колежа Роуд Айлънд, а след това завършва музикалното училище „Джулиард“ в Ню Йорк. Успехът я намира на Бродуей. Печели първата си награда „Тони“ през 2001 година.

Вижте в галерията част от най-известните й роли.

 
 
Коментарите са изключени за Вайола Дейвис: от бедността до „Оскар“-а