shareit

Трейлър на „Азбучните убийства“: Джон Малкович е Еркюл Поаро?

| от chronicle.bg |

За радост на всички почитатели на криминалния жнар, днес творчеството на Агата Кристи претърпява нов възход. Къде по-успешно, къде не (справка: „Убийство в Ориент Експрес“), нейните романи отново намират път към малкия или големия екран.

Този път наред е един от култовите романи на „Кралицата на криминалния жанр“ – „Азбучните убийства“.

С нелеката задача да представят този класически за ХХ век автор се заемат Amazon Prime, а в ролята на иконичния Еркюл Поаро влиза актьорската машина Джон Малкович. При нас вече е първият официален трейлър на предстоящия сериал и можем да добием бегла представа какво ни очаква догодина. Много актьори са се опитвали да влязат в кожата на известния белгийски детектив, и короната към момента (поради ред причини) според нас принадлежи на Дейвид Суше. Затова и Джон Малкович към момента все още поражда съмнения в нас, дали ще успее да влезе в обувките на Поаро.

Романът „Азбучните убийства“ е публикуван през 1936 г. и разказва за гонитбата, в която Еркюл Поаро трябва да залови изключително интелигентен и ловък убиец. Жертвите падат една след друга, а до трупа на всяка се намира „Железопътният справочник“, в който се крие загадката и самоличността на следващите жертви.

Минисериалът, режисиран от Алекс Габаси („Хрониките на Франкенщайн“), събира в себе си актьори като Рупърт Гринт („Хари Потър“), Шърли Хендерсън, Андрю Бюкън, Тара Фицджералд, Майкъл Шейфър и др.

Това е поредната екранизация на роман на Кристи за малкия екран. През това лято излезе „Изпитание за невинните“, я преди три години „Десет малки негърчета“. И двата сериала са повече от добри, но не бива да забравяме, че при тях липсва един есенциален фактор – Еркюл Поаро. Ще успее ли Малкович в тази трудна задача?

Ще разберем на 1 февруари, когато е премиерата на „Азбучните убийства“.

 
 
Коментарите са изключени за Трейлър на „Азбучните убийства“: Джон Малкович е Еркюл Поаро?