shareit

Жената, която запозна Шон Пен и Ел Чапо

| от chronicle.bg, по Daily Beast |

Тя е известна с ролята си на шеф на наркокартел в теленовела и ще влезе в кожата на първата дама на Мексико в нов сериал по Netflix. Освен това тя уреди срещата между Шон Пен и Ел Чапо.

Докато медиите умуваха над етиката на Rolling Stone, след като списанието се е съгласило най-прословутият наркобарон в света да одобри последния вариант на текста за себе си, или над бляскавия му профил, или над това, че носител на Оскар се хваща да пише за пениса си в позитивен портрет на масов убиец, един по-важен въпрос очакваше отговор.

Коя е актрисата, уредила сюрреалистиното интервю с Хоакин „Ел Чапо“ Гусман?

Името й е Кейт дел Кастийо. Тя е на 43 и е сред най-известните актриси в Мексико. През януари 2012 година Кастийо си навлече гнева на мнозина, когато публикува в Twitter дълго писмо във възхвала на Ел Чапо.

„Днес вярвам в „Ел Чапо“ Гусман повече, отколкото в правителствата, които крият болезнени истини: тези, които крият лекарство срещу СПИН и рак за своя лична изгода и стават по-богати“, написа тя.

В излиянието си актрисата пита дали не би било яко, ако Ел Чапо започне „трафик с любов“ – с лекарства за болестите, с храна за бедните деца, с алкохол за старческите домове, които не позволяват на възрастните да прекарат остатъка от живота си, правейки, „каквото, по дяволите, поискат“. „Представете си трафик с корумпирани политици, вместо с жени и деца, които свършват като роби. Защо не изгорите всички тези бардаци, където жените струват по-малко от пакет цигари? Без предлагане, няма търсене. Хайде, дон! Ти ще бъдеш ГЕРОЯТ НА ГЕРОИТЕ! Нека да търгуваме с любов. Знаеш как се прави. Животът е бизнес и единственото, което се променя, е търговията. Не си ли съгласен?“, написа тя в Twitter.

Неясното й възхвално писмо, в крайна сметка, стига до Ел Чапо, който предлага да й изпрати цветя като знак на признателност, според текста на Пен. Това, очевидно, е било началото на едно не толкова красиво приятелство, с кореспонденция чрез съобщения в чата на „Блекбъри“ и опити от страна на актрисата да прокара идеята за създаване на биографичен филм за наркобарона.

„Той беше заинтересован да види историята на живота си на филм, но би се доверил за разказването му единствено на Кейт“, пише Пен.

Връзката все пак не е чак толкова необяснима.

Когато пише своята Ода за Чапо, актрисата участва в La Reina del Sur – теленовела, излъчвана през 2011 година по Telemundo. В нея тя играе ролята на Тереза Мендоса, 23-годишна, принудена да напусне Мексико, когато гаджето й, изгряваща звезда в наркокартела на Ел Чапо, е убит. Тя открива убежище в Испания, където става наркотрафикант. La Reina del Sur се превръща в най-скъпата теленовела в историята на Telemundo – на стойност 10 милиона долара, като същевременно е и най-гледаната – успява да привлече 4.2 милиона зрители.

През 2006 година Кастийо участва във филма „Граничен град“ заедно с Дженифър Лопес. Филмът разказва за самоубийствата на жени в картелите в Суидад Хуарес. Кастийо играе ролята и на Пилар Суазо в сериала „Трева“. Наскоро се появи и в три епизода на „Непорочната Джейн“, както и във филма The 33 с участието на Антонио Бандерас, в който се разказва за трагедията в чилийската мина от2010 година. Освен това Кастило има своя собствена марка текила. Дори Шон Пен споменава, че тя носи със себе си от тази текила при срещата с Ел Чапо.

Зрителите ще се запознаят още по-добре с мексиканската актриса, след като по-късно тази година тя влиза в ролята на първата дама на Мексико – Ирен Урзуа, в новия сериал на Netflix Ingobernable.

Сближаването на Кастийо с 61-годишния наркобос е повече от странно, като се има предвид, че през 2009 година тя е назначена за посланик на Мексиканската комисия за човешки права, а по-късно помогна за старта на кампанията „Синьо сърце“ в подкрепа на борбата с трафика на хора по света. Наркокартела на Ел Чапо – Синалоа е отговорен не само за трафик на наркотици, но и за чести отвличания на хора и масови убийства.

 
 
Коментарите са изключени за Жената, която запозна Шон Пен и Ел Чапо