shareit

Нанси преди да бъде Рейгън

| от chronicle.bg, по msn.com |

Преди политическата кариера на съпруга й да влезе в историята, преди да призове света просто да каже „Не“ на наркотиците, преди да влезе в Белия дом или в имението на гувернатора на Калифорния, Нанси Рейгън е звезда в Холивуд.

В периода между 1948 година до 1962 година тя се появява във филми, телевизионни предавания, често играе ролята на лоялна съпруга – нещо, с което ще бъде запомнена и извън екрана. Нанси Рейгън почина на 94 години на 6 март в дома си в Лос Анджелис.

Актьорската й кариера започва в гимназията в Чикаго, когато играе главната роля в пиесата „Първата дама“ по Джордж Кауфман по време на последната си година.

“Не си спомням много от историята, но помня, че носех черна рокля с бяла яка и когато съучениците ми забравяха репликите си, аз успявах да се включа и да говоря, докато се върнат в релси”, пише през 1989 година Рейгън в мемоарите си.

По това време Нанси Рейгън е Нанси Дейвис – момиче, което се опитва да последва примера на майка си Едит Люкет Дейвис – бродуейска актриса, известна като „Лъки“ (Късметлийка, пр. от англ.). По-голямата част от детството си Нанси прекарва живеейки при роднини в Мериленд, тъй като майка й пътува много заради кариерата си. Нанси пише, че е била поразена от звездния блясък на майка си и нейните приятели, сред които Катрин Хепбърн.

Тя дори казва на Хепбърн, че иска да бъде актриса, но звездата й отговаря, че актьорската кариера е много трудна и малката Нанси вижда само бляскавата й част. „Тя ми напомни, че приятелите на майка ми са звезди, но повечето бъдещи актриси свършват като сервитьорки или рецепционистки“, казва в мемоарите си Рейгън.

Това обаче няма да се случи с нея. Въпреки че не е приемана за естествена в първите си представления в Ню Йорк, тя има дарбата да очарова правилните хора (включително Кларк Гейбъл, с когото излиза в продължение на седмица). Скоро подписва договор с филмовото студио MGM Studios. Според IMDb, първият й филм е “The Doctor and the Girl” (1949).

През 1950 година тя е избрана за главната роля в “The Next Voice You Hear” – филм за гласа на Господ, чут по радиото. В мемоарите си пише, че вероятно тя е била първата жена, която е показана „видимо бременна“ на екрана.

Малко преди това получава малка роля в “East Side, West Side” (1949) на Ава Гарднър. Една вечер след работа вижда името си във вестника в списъка на комунистическите поддръжници в Холивуд. Притеснена за онова, което биха си помислили родителите й, тя говори с режисьора Мервин ЛеРой. Той предлага да я свърже с президента на Гилдията на филмовите актьори – Роналд Рейгън. Той й се обажда на следващия ден с предложение да обсъдят проблема на вечеря. Две години по-късно двамата се женят.

Пет години след това работят заедно. Във филма „Hellcats of the Navy“ Роналд Рейгън играе командир Кейси Абът, а Нанси е медицинската сестра Хелън Блеър. Това е единственият филм, който снимат заедно. Тя участва в още един, преди да премине към по-малки роли в телевизионни предавания, за да отглежда децата си.

Последното й участие в телевизията е през 1962 година в сериала “Wagon Train”.

Много скоро след това, тя се връща в светлината на прожекторите в напълно нова роля – съпругата на политик.

Вижте в галерията избрани моменти от актьорската кариера на Нанси Рейгън.

 
 
Коментарите са изключени за Нанси преди да бъде Рейгън

Повече информация Виж всички