Името е Шерлок Холмс. Адресът е Бейкър Стрийт 221В

| от |

На днешния ден, само преди някакви си 128 години се ражда най-великият детектив на всички времена. Известен и до днес, имал хиляди варианти и вариации на себе си, творението на сър Артън Конан Дойл е едно от съкровищата на криминалната литература.

На 1 декември 1887 година Конан Дойл пуска за първи път свой разказ, в който участие взима известният детектив. Едва ли някой би повярвал, че толкова години по-късно великият детектив, който е сприхав, затворен, по клинично рационален и изключително умен, ще се превърне в легендата, която е днес. Едва ли.

Само няколко години след създаването му, Артър Конан Дойл прави опит да се отърве от детектива, но не успява. Той го убива в един от романите си, но почитателите на Холмс са много и искат своя любимец обратно. Именно тогава Конан Дойл осъзнава, че творението му отдавна не е в негов контрол. Пък и му трябвали пари, затова и продължава историите за него.

Днес, само след месец, ние ще гледаме старта на Шерлок Холмс на 21 век – мистър Бенедикт Къмбърбач и коледния специален епизод на шоуто по ВВС. До тогава отбелязваме мистър Холмс с поклон, книга в ръка и най-известните детективи влизали в ролята му в галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за Името е Шерлок Холмс. Адресът е Бейкър Стрийт 221В