shareit

Марион Котияр на 42: от „Такси“ до „Rock ‘n’ Roll“

| от chronicle.bg |

Нека си припомним коя е Марион: може би най-популярната и успешна френска актриса в света в момента, Марион се радва на „Оскар“, „Златен глобус“, „БАФТА“ и две награди „Сезар“. Родена е в Париж и е страстна природозащитничка. През 2006-та е обявена за национална забележителност на Франция, след като е избрана за най-чаровната актриса на своята страна.

Известност придобива след участието си във филма „Такси“, а в Америка става популярна с ролята си във филма „Едит Пиаф: Животът в розово“, в който се превъплъщава в образа на певицата Едит Пиаф.

Майка й Нисеемо Тейлауд е актриса, а баща й Жан-Клод Котияр е актьор и режисьор, също така и основател на театралната група „Cotillard“ и учител в драматичната школа в Париж. Марион има по-малки братя близнаци – художникът и скулптор Куентин и писателят Гийом.

Като част от рекламна кампания за френския моден етикет Dior през 2010 г. тя записва песента The Eyes of Mars, написана и композирана от групата Франц Фердинанд. През 2013 г. участва в музикалното видео за сингъла The Next Day на едноименния албум на Дейвид Боуи, в което играе проститутка.

Повратен момент в живота и кариерата на Марион е започнатата през 2007 връзка с колегата й Гийом Кане, с когото се запознават по време на снимките на комедията „Детски игри“ през 2003, но тогава всеки има своя живот. Години по-късно те създават семейство, а към този момент имат две деца.

През 2017 Марион се снима в главната роля във филма „Allied“ („Съюзени“) заедно с Брад Пит, който по същото време се развежда с Анджелина Джоли, а Марион чака второто си дете от Гийом. Вероятно помните, че тогава се родиха злобни клюки, че Марион е виновна за окончателната раздяла на „Бранджелина“. Тогава тя излезе със следното изявление в Инстаграм профила си – „Първо, преди много години аз срещнах мъжа на своя живот, бащата на нашия син и на бебето, което очакваме. Той е моята любов, най-добрият ми приятел, единственият, който ми е нужен“.

Последният съвместен проект от 2017 между Марион и Гийом се казва „Rock ‘n’ Roll“. В него Гийом е в главната роля и е режисьор на филма.

Вижте галерията с моменти от кариерата на Котияр и пийте чаша червено вино за нейно здраве. С малко сирене бри, по френски.

 
 
Коментарите са изключени за Марион Котияр на 42: от „Такси“ до „Rock ‘n’ Roll“