shareit

Забрави за момичето от „Здрач“, помни Кристен Стюарт

| от |

Кристен Стюарт отдавна не е момичето, което изигра Бела в сагата „Здрач“. Тя порасна. Промени се. Стана по-сериозна актриса, която има амбиции, бунтарска страна и бяга от холивудския шум. И новият път, по който е поела я води само напред.

„Най-важното е да си напълно наясно какво точно искаш в живота си. Някои хора никога не го разбират, но за себе си мога да кажа, че съм стигнала до момента, в който съм открила известен смисъл и цел за нещата, които искам да постигна и как искам да живея оттук насетне. Най-важното нещо е просто да бъдеш щастлив.“ – казва самата Кристен в едно свое интервю наскоро. Самата тя е такава и избягва да се показва на различно място от червения килим на някой фестивал. В най-добрия случай може да я видите на снимачната площадка на новия филм на Уди Алън.

Кристен Стюарт не е Бела от „Здрач“, макар и голяма част от аудиторията и хората по света я помнят именно така и до днес.

Когато си младо момиче и решиш да участваш в огромен франчайз, това неизбежно ще се случи. Кристен и досега твърди, че никога не е очаквала истерията към този филм да е толкова голяма. Години по-късно лудостта, която „Здрач“ носи, продължава. Може би именно тя промени актрисата и доведе до някои от последните й решенията – в личния и професионалния й живот.

След няколко по-скоро погрешни решения във филмово отношение като участието в „Снежанка и Ловецът“ например и няколко лоши решения в личния си живот – като аферата с Рупърт Сандърс – режисьора на „Снежанка и Ловецът“, раздялата с Робърт Патинсън и повторното им събиране за благото на феновете, и скандалното поведение на актрисата с папарак, което изтече като видео онлайн, Кристен е намерила покой…

Всички тези неща се случиха на крехката 25-годишната звезда накуп. Вместо да направи някоя голяма глупост обаче, Кристен взе най-доброто решение – отряза косата си, започна да страни от излишния холивудски шум и спря да коментира личния си живот, за който се изписаха тонове хартия, достойни за нов том на „Война и мир“. Дали е гей или не, сигурно е най-задаваният въпрос на жълтите медии, спомене ли някой името на Кристен Стюарт. Тя не отрича. Нито потвърждава. Вместо това прави добро кино. Дори спечели награда „Сезар“ – националната филмова награда на Франция, която е равносилна на европейски „Оскар“. Не е лошо за момиче, което е играло в „Здрач“, нали?

Наградата идва при нея след великолепната роля, която прави в „Облаците на Силс Мария“. След това снима „Все още Алис“ и антиутопията Equals, която беше посрещана с овации на фестивала във Венеция в края на миналата година. В момента пък снима с Уди Алън. И изглежда пораснала и щастлива. Каквато я предпочитаме и ние.

Днес тази крехка актриса прави 26 години, а ние ви предлагаме най-добрите й роли до момента.

 
 
Коментарите са изключени за Забрави за момичето от „Здрач“, помни Кристен Стюарт