shareit

Големите жени в „Големите малки лъжи“

| от chronicle.bg |

„Големите малки лъжи“ не е типичното „кой-го-направи“ шоу. Едва ли някой е очаквал сериалът да завърши със стандартен финал.

Носителките на Оскар Никол Кидман и Рийз Уидърспун са сред изпълнителните продуценти на сериала. Те се впускат в своето телевизионно приключение с хъс и увереност, че малкият екран има нужда от този сериал. Актрисите успяват да накарат мнозина да повярват, че едноименната книга на Лиан Мориарти може да направи нещо наистина голямо на малкия екран.

Резултатът определено доказва, че не са сгрешили.

Сериалът „Големите малки лъжи“ успява постепенно да изгради пълнокръвна история, чийто финал да остави всички зрители удовлетворени.

И ако в първия епизод очаквате рано или късно да разберете кой е извършителят на престъплението и коя е жертвата, то на финала вече това няма значение, защото Никол Кидман, Рийз Уидърспун и Шайлийн Уудли са успели да ви разкажат много други истории междувременно.

Когато се хващат с работата по сериала Рийз Уидърспун и Никол Кидман са убедени, че телевизията има нужда от продукции, посветени на жените – с всичките им проблеми и несигурности. Именно това успяват да направят в „Големите малки лъжи“. Главните героини не са перфектни, въпреки че много им се иска да изглеждат така отстрани. Те обаче представят различни аспекти от живота на една жена. Тук присъстват теми като домашното насилие, изневярата, изнасилването, комплекса на силната жена. Всички те обаче са разказани в дълбочина през призмата на съпреживяването. Благодарение на това успяват да надградят над клишето и плакатните определения.

big little lies големите малки лъжи

Сюжетът на „Големите малки лъжи“ се завърта около убийство, случило се на парти в местната гимназия.

В течение на епизодите зрителите опознават все по-добре героите от сериала, за да не им е трудно да отгатнат кой ще бъде убитият и какви са причините за престъплението. Едва ли обаче биха предположили името на убиеца (може би е в галерията горе).

Шоуто използва всички средства на киното, за да разкаже историята на персонажите си. Всяко парче от саундтрака на сериала има своя смисъл, вплетено в историята. В добавка към това епизодите са снимани блестящо – цветове, костюми, природни картини… Всичко има една единствена цел – да ви потопи във вътрешния свят на героините.

Въпреки престъплението в последния епизод, финалът е идиличен – главните героини са на плажа с децата си, а от картината лъха сигурност и усещане за сила. За сметка на това серия от спомени ни връща към случилото се, за да ни разкрие името на виновния за убийството.

В книгата на Лиан Мориарти има много повече подробности и описания, които да обяснят мотивацията на героите. Блестящата игра на актьорите в главните роли обаче успява с мимики и жестове да обясни онова, което остава неизказано с думи.

Предлагаме ви в галерията да се запознаете с актрисите, превърнали от текста на книгата блестящ сериал.

 
 
Коментарите са изключени за Големите жени в „Големите малки лъжи“