shareit

Имала ли е Анжелика Скайлър връзка със съпруга на сестра си Александър Хамилтън

| от |

Анжелика Скайлър е светска девойка и дъщеря на герой от Революционната война, която е известна със своята красота, интелигентност и… предполагаемата си връзка със своя зет, Александър Хамилтън. Въпреки че Хамилтън има славата на любител на жените и флиртувтаджия след като е замесен в публичен секс скандал през 1797 г., наистина ли Скайлър го обича толкова, че да предаде собствената си сестра?

Detail of miniature portrait by Samuel Shelley, possibly depicting Angelica Church

Анжелика Скайлър-Чърч е родена на 20 февруари 1756 г. Тя е най-голямата дъщеря на генерал Филип Скайлър, герой от Революционната война, който по-късно става един от първите сенатори на Ню Йорк, и съпругата му Катарина ван Ренселаер, която е от едно от най-богатите семейства в държавата.

Скайлър и нейните сестри и брат имат спокойно детство в щата Ню Йорк. Тя е образована и близките й я определят като интелигентна и привлекателна жена и често казват че е по-общителна от нейната скромна сестра Елиза Скайлър-Хамилтън. Като богати и социални жени и двете сестри Скайлър често посещават офицерски балове, където се смесват с млади войници и евентуални кандидати за сърцата им. Докато гастролира из социалните среди, Анджелика се срещна с Джон Баркър Чърч – успешен британски бизнесмен, който напуска Лондон и служи в Континенталната армия. През 1777 г. 21-годишната Скайлър бяга с Чърч от страх, че баща й няма да одобри брака им.

Първоначално Чърч идва в САЩ под друго името – Джон Картър – за да избегне фалита си в Англия. Той намира успех като доставчик както за френската, така и за американската армия, и по-късно е нает като генерален комисар във Вашингтон по време на войната.

В писмо до Александър Хамилтън, който по-късно се жени за сестрата на Скайлър-Чърч, Елиза, генерал Скайлър намеква за разочарованието си от бягството на дъщеря си като пише, че „г-жа Скайлър не виждаше най-голямата си дъщеря омъжена. Това също ми донесе болка и ние искаме да не я изпитваме втори път.“ Въпреки това, шест години по-късно и с две деца, бегълците се връщат обратно в Европа.

В Европа Анжелика и съпругът й първо живеят в Лондон, където имат общо осем деца и стават част от социалния кръг на принца на Уелс. Реномето на двойката нараства след като Чърч е избран да служи в британския парламент през 1790 г. Въпреки че съпругът й е политикът в семейство, Анжелика е достатъчно умна, за да създаде свои влиятелни връзки в Европа. Тя се движи в присъствието на дипломати, художници и учени и е домакин на чести партита, на които гостуват звезди като артистите Джон Тръмбъл и Ричард и Мария Косуей, както и политически фигури като Едмънд Бърк и маркиз дьо Лафайет, избягали от пруски затвор с помощта на съпруга й.

Едно разтърсващо разкритие за Анджелика Скайлър обаче е, че мнозина подозират, че има романтична връзка със собствения си зет, Александър Хамилтън.

Alexander Hamilton portrait by John Trumbull 1806

Александър Хамилтън

Двамата създават близки отношения и си разменят писма. В една кореспонденция с дата 19 февруари 1796 г. на пощенското клеймо, Скайлър-Чърч игриво пише на Хамилтън с молба да й помогне да си намери къща преди завръщането на семейството й в Ню Йорк от Европа. „Наясно съм колко много неприятности ви създавам, но вие ще имате добрината да ме извините, когато разберете, че искам това от човек, който ми обеща любовта и вниманието си, ако се върна в Америка“ – пише Анджелика.

В друго писмо тя откровено признава на сестра си, че обича Хамилтън „много и ако бяхте толкова щедра, колкото старите римляни, щяхте да ми го заемете за малко“.

По-късно Хамилтън се забърква в секс скандал с омъжена жена на име Мария Рейнолдс, което кара мнозина да вярват, че той може да има връзка и със Скайлър.

Тази предполагаема афера между Скайлър (с розовата рокля във видеото) и Хамилтън, макар и никога напълно доказана, е отразена и в хитовия мюзикъл от Бродуей „Хамилтън“, който следва цветната история на Александър. В шоуто Анджелика, изиграна от актрисата Рени Елис Голдсбъри, откровено копнее за съпруга на сестра си. В песента „Доволен“, където персонажът на Скайлър признава любовта си към Хамилтън, но признава, че лошото му състояние не й позволява да го преследва. В допълнение към предполагаемата й любовна връзка със зет й, шоуто я представя и като феминистка. Това изобразяване на най-голямата сестра като пламенна феминистка е опровергано от историци.

Анджелика Скайлър и семейството й в крайна сметка се завръщат в Ню Йорк, където тя си построява имение и живее със своето семейството до смъртта си на 58 през 1815 година. Малко градче в Ню Йорк, което съпругът й купува през 1800 г., е кръстено на нея: Анжелика.

 
 
Коментарите са изключени за Имала ли е Анжелика Скайлър връзка със съпруга на сестра си Александър Хамилтън

Повече информация Виж всички