“You’re beautiful”: Една кампания за женското тяло

| от |

Фотографката Джейд Бийл започва своя проект „You’re Beautiful“ и в момента събера средства за него, с идеята, че иска да създаде различен сайт за жените по света. Иска той да включва почти или напълно необработени портрети на най-обикновени жени, а отдолу всяка една да може да разкаже своята история.

Предният проект на Джейд носи името „The Bodies of Mothers и показва различни жени, майки от всякакви възрасти с всичките им недостатъци, без това да е грозно. След като е готова, фотографката издава проекта в книга под името The Bodies of Mothers: A Beautiful Body Project, в който са поместени почти всички снимки и който излезе миналата година. В момента Джейд работи по новия си проект “You’re beautiful”, който тя описва като: ”Нов вид платформа, в която жени фотографи от цял свят да могат да заснемат и покажат снимки на различни жени, които ги вдъхновяват и по този начин да разкажат техните истории. Целта е да се покаже любов към женското тяло, такова каквото е, да се говори повече за здравословния начин на живот и как изглежда едно истинско женско тяло.”

В сайта, който е направен специално за проекта, ще бъдат включени, както снимките, така и историята на жените и историята на техните тела.

original

„Моето тяло е тяло на майка. Не винаги харесвам всяка издатина или дефект по него, но помня много ясно, че това е тялото, което е износило и четирите ми деца. То ги е гледало и хранило. Затова не мога да направя нищо друго, освен да го обичам.”

Бийл се надява, че новият сайт и самата кампания ще помогнат и ще бъдат най-малкото вдъхновяващи за различни жени по света, които не се чувстват уверени и доволни от телата си. „Много жени се чувстват сами и без никаква подкрепа, когато стане дума за тялото им и как то се променя в различните етапи. Когато минава през бременност, менопаузата, всякакви заболявания свързани с хранене, като анорексия и булемия, депресия, рязка загуба на тегло, рязко качване на килограми, рак, болести или инциденти.”

Вижте някои от прекрасните портрети на Джейд и прочетете техните истории.

2

„Когато видя своя снимка единственото, което виждам са хилядите ми недостатъци – подпухнала съм, имам двойна брадичка, очите ми са прекалено близо, имам целулит, кожата ми е обезцветена… Мога да продължавам до безкрай. Мога да се чувствам и изглеждам страхотно, но тогава се появява снимката от този конкретен момент и мразя онова, което виждам.”

3

„Знам, че всички белези и недостатъци, които имам – вътрешни и външни, са онова, което са ме направили човекът, който съм сега днес. Увисналите ми гърди и стриите са историите на моето пътешествие, което е създало и направило петте ми чудеса. Опитвам се да си припомням това всеки ден.”

4

„Тъжно ми е как думата „красиво” стана толкова долнокачествена в модерната култура. В момента тя се стеснява до съвсем малък кръг от физически елементи. Но красотата не е само това, а дори и да е, те са различни за всяка култура, период във времето и начина, по който конкретният човек ги носи и отразява. Затова аз казвам на децата си, че са красиви във всеки един смисъл на тази дума – те са невероятни и са способни на толкова много.”

5

„Важното е, че не се ограничавам в рамките на 49 дни. Не се събуждам сутрин с ужас какво съм яла предния ден. Важното е, че мога да си помогна, когато съм под стрес. Важното е, че вътрешният ми глас говори за любов. Важното е, че съм тук и мога да напиша това.”

Вижте и видеото на кампанията:

https://www.youtube.com/watch?t=11&v=AOWrOKKwtGg

 
 
Коментарите са изключени за “You’re beautiful”: Една кампания за женското тяло