shareit

Японското правителство призова жителите на страната да се запасят с тоалетна хартия

| от |

Японското правителство призова жителите на страната да се запасят с тоалетна хартия в рамките на кампания, която цели да се привлече общественото внимание във връзка с евентуални природни бедствия на архипелага, предаде Франс прес. „Бъдете готови“, призова министерството на икономиката, търговията и промишлеността по повод предстоящото на 1 септемвритрадиционно учение за реакция при природни бедствия. Тогава се отбелязва годишнината от голямото земетресение в Канто през 1923г., отнело живота на над 100 000 души.

„Ще е добре да се запасите с тоалетна хартия“, увериха от министерството. То уточнява, че запасите от тоалетна хартия трябва да са достатъчни за едномесечно ползване, тъй като един месец е нужният срок, за да може пазарите да се върнат към нормалното си функциониране в случай, че е имало природно бедствие.

При природно бедствие броят на ползваемите тоалетни създавапроблеми заради недостига на тоалетна хартия, поясниха властите. Това бе забелязано по време на силното земетресение в Тохоку през септември 2011 г. Тогава семейства се втурнаха към магазините и разграбиха предлаганите за продажба там стоки дори в отдалечените от труса райони, като например този на Токио.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Японското правителство призова жителите на страната да се запасят с тоалетна хартия