“Умна” лепенка под мишницата замества термометъра

| от |

Пластирът Fever Smart (“Фивър смарт”) се залепя под мишницата – място, където измерванията на температурата са особено точни, и комуникира чрез Bluetooth с контролно устройство, изпращащо данните към облачни платформи, пише Ingenieur.de. С “умната” лепенка родителите могат да наблюдават данните от измерванията на смартфона или таблета си, благодарение на мобилно приложение.

Fever Smart е специално разработена за използване при деца. Тя премахва необходимостта от досадното измерване с термометър в устата, ухото или ануса и температурата на тялото може да се следи дори по време на сън, без да се събужда детето. Устройството има вградена аларма, която изпраща известие към смартфона, когато температурата достигне критични стойности. Засега мобилното приложение към системата функционира само с iOS, но в бъдеще ще се разработи и версия за Android.

Устройството е създадено от изследователи от Пенсилванския университет в САЩ и е преминало през щателни тестове в продължение на две години. В момента проектът е във фаза на събиране на средства за комерсиализирането си чрез кампания в интернет платформата Indiegogo. /Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за “Умна” лепенка под мишницата замества термометъра