ЦСКА, Левски и Локо Сф без лицензи за Европа

| от |

На 99.9% ЦСКА, Левски и Локомотив София ще останат без лиценз за Европа.

Задълженията на трите столични клуба към държавата са колосални и на този етап в Лицензионната комисия не са постъпили документи за изплащане на задълженията, споразумения за разсрочване или документи за обезпечаване, съобщава Гонг.

В цифрите, които ще прочетете малко по-долу не влизат дължимите суми към частни лица (бивши треньори, футболисти, мениджъри и т.н.). Всички суми са дължими към 31 декември 2014 година, а срокът за погасяването им беше до 31 март 2015 година.

Най-големи са задълженията на ЦСКА – над 10 милиона лева, от които близо 4 милиона и половина данък по доходите на физическите лица (ДДФЛ), близо 110 хиляди ДДС, около 2 милиона и 300 хиляди други данъци, 2 милиона и 500 хиляди данък обществено осигуряване (ДОО) и 810 хиляди здравни осигуровки.

Левски е с малко над 4 милиона лева задължения към държавата. Над милион и 500 хиляди ДДФЛ, над 350 хиляди ДДС, над милион и 500 хиляди ДОО и над 500 хиляди здравно осигуряване.

С най-малко задължения е Локомотив София, но те също не са обслужени, което означава, че въпреки добрия си сезон „железничарите“ ще се разминат с Европа. Те дължат над 230 хиляди ДДФЛ, над 580 хиляди ДОО и близо 215 здравно осигуряване или общо над милион и 100 хиляди.

Останалите клубове с възможности за класиране в Европа няма да имат проблеми с лиценза за турнирите на Стария континент. Те дължат минимални суми към бюджета, но плащанията по тях са текущи, което означава, че се обслужват. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за ЦСКА, Левски и Локо Сф без лицензи за Европа

Повече информация Виж всички