Продукти
- за блата
- 200 гр безсолно масло на кубчета
- 100 гр бял шоколад начупен
- 4 големи яйца
- 200 гр захар
- 200 гр брашно
- 1 бакпулвер
- 175 гр къпини малини, горски плодове
- за крема
- 150 гр бял шоколад
- 250 мл готварска сметана
- за ганаша
- 200 гр сладко от къпини
Разтопете на водна баня маслото и шоколада. Оставете да се охлади 2-3 минути, добавете захарта, след това и яйцата - разбийте добре.
Сложете брашното и къпините и отново разбийте добре.
Сипете внимателно сместа в намаслена тавичка и покрита с хартия за печене. Печете на 200 градуса около 30-35 минути.
Извадете и оставете настрана да се охлади, след това срежете с конец на два блата.
За шоколадовата глазура - разтопете на водна баня 100 грама сметана и бял шоколад. След това оставете да изстине на стайна температура. Когато се охлади, добавете останалата сметана и разбийте на сняг.
Върнете се към блатовете - намажете със сладкото и с 1/3 от глазурата първия блат и сложете отгоре втория.
Украсете отгоре с шоколадовата глазура и с къпинки.