shareit

ТАСС съкращава 25% от персонала си

| от |

Официалната руска осведомителна агенция ТАСС съобщи, че през тази година ще съкрати една четвърт от своя персонал поради икономическата криза, която разтърсва страната, и срива на рублата.

„Става въпрос за съкращаване на 25% от нашия персонал през близките месеци“, заяви пред АФП Наталия Акафиева, директор по въпросите на стратегическото развитие.

„Някои отдели като видеото и фотографията ще бъдат изцяло ликвидирани… поради особено тежката икономическа ситуация. Съкращенията ще засегнат също администрацията и по-конкретно счетоводството, но за съжаление и журналистическия състав“, добави Акафиева.

Според нея заплатите на останалата част от персонала ще бъдат намалени с 10-20%. В тази агенция, основана през 1904 г., работят повече от 1500 души в Русия и в 63-те бюра в чужбина, включително в Северна Корея, една от най-затворените държави в света.

Според икономическия вестник „Ведомости“ ТАСС, която през септември м.г. отпразнува с голяма тържественост своята 110-годишнина, в момента изпитва сериозни затруднения, свързани с изплащането на заплатите в задграничните бюра поради срива на рублата. /АФП, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за ТАСС съкращава 25% от персонала си

Повече информация Виж всички