shareit

Странна снимка на премиерите на Австралия и Япония вся смут в интернет

| от |

Министър-председателят на Австралия Тони Абът, който е известен с гафовете си, учуди потребителите на интернет със снимка, публикувана от неговата прес служба, предаде Франс прес.

article-2687016-1F88772500000578-638_634x429
На нея той и японският му колега позират, високо вдигнали единия си крак пред огромна автомобилна гума. Тони Абът и японският премиер Шиндзо Абе, който е на посещение в Австралия, посетиха в сряда минно находище, принадлежащо на групата Рио Тинто, в района на Пилбара (в източната част на Австралия). Пред огромната гума, двамата държавни мъже, облечени в официални костюми, със защитни очила на лицето, позират, застанали на един крак. Другият им крак е високо вдигнат с цел
да се видят ботушите, произведени от известна австралийска марка.

„Снимката, публикувана от премиера през нощта, е нов повод за притеснение за Абът“, въздиша интернет сайтът news-com.au, който е част от медийната група на Рупърт Мърдок. „Премиерът Абе е обул австралийския си подарък, ботушите RM Williams. Горди сме, че и двамата ги носим днес“, написа ръководителят на австралийското правителство в профила си в Туитър. Потребители на мрежата изразиха притеснението си заради конфузната ситуация, в която е бил поставен министър-председателят на Япония: „Мога да си представя как се е почувствал Абе. Вероятно той е бил принуден да го направи“, написа в коментара си един от тях.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Странна снимка на премиерите на Австралия и Япония вся смут в интернет