shareit

Сметката е грешна

| от |

Издадената вчера емисия купюри, горановки за по 10 000 лева от Мая Манолова и раздавана край парламента под знаманета на Атака е сбъркана.

Няма 16 милиарда дълг, увеличението за тези три години е 5, обясни Муравей Радев.

22 милиарда е външният и вътрешен дълг. След 5 години ще бъде увеличен за около 5 милиарда. Увеличението идва от дефицита.

Изненаданите депутати били тези, които били спали при приемането на бюджета обясни Муравей Радев, бивш финансов министър. Чрез цъкане с дистанционното се появиха и други по-актуални политици, които решаваха същото уравнение.

Спешен, основен и допълнителен пакети за здраве ще има. Най-бедните граждани на Европа имат най-скъпото здравеопазване и затова трябват реформи. По формулата за онези 16 милиарда лева се спори и за тези реформи.

Възможно ли е да имаме лични партиди?

Не, защото системата е солидарна и отговорът на този въпрос е от планетата на популизма.

От друга страна парите трябва да идват не от държавен дълг, а от новосъздадения ред чрез реформи.

Докато държавата не си внася коректно вноските за хората, които осигурява, няма право да притиска хората за неплатени вноски е отговор от цитираната друга планета.

Ще има ли увеличение на здравна осигуровка, още един въпрос беше поставен на масата. И това предстои да се гласува днес в парламента.

Преговорите за онези 8 милиарда евро не са били водени по закон. Нека не гледаме назад предложи Михаил Миков, защото не били на власт.

Псувал ли е Левски е още една тема от сутрешния живот в телевизора. Може би влиза в т.нар. културна хроника. Данни за това гласуване с портфейли ще има в кино салоните.

Къде са парите и чии са дълговете е неразрешим по телевизорите въпрос.

Изобщо политика е скъпа и доходна дейност. За жалост, разходващите парите работят с материал на клиента.

Има данни в интернет за редица експерименти, правени на най-невероятни места. Даже в барове.

Върви един такъв експеримент и в телевизорите. На група хора се показват групи политици, за да преценят дали имат добро или лошо финансово минало. После участниците пред екраните биват оставени да решат на кого биха гласували доверие за инвестиция.

Вчера видяхме резултатите около парламента, желаещите да получат новата емисия политически „пари” бяха не особено много. Даже Нина Гергова я нямаше.

Вероятно експериментът с леки промени е проведен снощи сред депутати.
Резултатите ще ги видим днес по всички телевизори.

Ето три съвета как да оценяваме по правилата на финансовата граматика.
1. Разгледайте миналото на ищците.
2. Не дарявайте за неясни каузи.
3. Документирайте всеки детайл.

Утре можете да сверите резултатите по телевизора.

 
 
Коментарите са изключени за Сметката е грешна