shareit

Различният календар с голи снимки

| от Chronicle.bg |

Нова година, ново тяло. Обещаваме си го често, а след това, ако не постигнем желаните резултати, се депресираме и намразваме себе си.

Но канадското списание NOW Toronto води яростно кампанията „Обичай тялото си!“ и за втори път създава календар с голи снимки.

Моделите обаче не са известни имена от модните подиуми, а транссексуални жени, атлети с увреждания и активисти. Всички те се събличат пред камерата, за да ни вдъхновят да се приемаме такива каквито сме.

Идеята хрумва на журналиста Сабрина Мадо в отговор на „вайръл“ тенденцията в интернет за по-добри тела през новата година.

„Какво толкова грешно има в старото ти Аз? Искахме да отпразнуваме чувството на комфорт в собствената ти кожа. Други издания, които публикуват голи фотосесии, включват винаги слаби, бели хора, които се идентифицират с пола, с който са родени. Това ни ентусиазира да направим наша версия на календара, която да е по-разнообразна и вдъхновяваща.“

Това е втората част от кампанията на списанието „Обичай тялото си!“ в последната година, за която Мадо казва, че се приема „поразително позитивно.“

„Искаме хората да обичат тялото си. Те трябва да разберат, че е ОК просто да бъдеш себе си. Не трябва да се променяш или адаптираш към нереалистични социални норми. Човешкото тяло е изключително разнообразно. В него се крие красотата.“ – споделят от NOW Toronto.

В галерията може да видите част от снимките, на които позират лица с „вдъхновяващи истории и мнения как да сме позитивни за телата си“.

 
 
Коментарите са изключени за Различният календар с голи снимки