shareit

Пролетта невъзможна

| от |

Какви са рисковете за децата ни?

Дали родителите гурбетчии са риск? „Ще ви побъркам” се била заканила изчезналата и после намерена тинейджърка Камелия.

Административните „процедури” пък са риск за други деца. Родители признаха как ги принуждават да записват децата си в помощно училище. Чрез раздаване на брошури и визитки на психолози във въпросното училище. Защото никъде не пишело, че е забранено.

Разните форми на фолклор за насилие имат специална роля и по други теми.

Гора за продан и само за 2 години хълмовете в Пирдоп останали без дървета.
Двеста шивачки били без заплати и затова има бунт в Лом.

Само тези три сюжета, прожектирани в телевизорите и един поглед през прозореца го доказват. Синоптиците дефилират пред карти със снежинки.

Въпросът е кой заплашва и пролетта?

Може да се направи прогноза за валеж на цитати от Ванга във връзка с предстоящото слънчево затъмнение. Часова графика за очакваното затъмнение също се прожектира.

Охранителите ги назначавали като чистачи, гардеробиери и пр.

Частните гардове били армия, инак правила имало. Само фирмите са над 4 000.

Иво Генов, директор на „Гранд МОЛ Варна” не бил имал никакви индикации за насилие. Вероятно не живее в града. От персонала на магазините хора били виждали „по-нестандартен подход” в охраняването, но били били премълчавали. Инак пък фирмата щяла била да бъде сменена. Научихме още, че имало било „градски фолклор” и „молов фолклор” и, че МВР трябвало да контролира фирмите. Дали и това не е някакъв фолклор варненци отдавна знаят, но и те си мълчат.

Почти всички жители са упражнили право на участие в Сърница според Местан. Резултатът бил неприятен за управляващите и той правил законно предизборна кампания.

Защото всички кметове на населените места били от ГЕРБ. Сърничани били лъгани от редица правителства и часовниците били символ на новото летоброене, не подарък.

Имало било малка махала, която получавала ток от горското стопанство и директорът им бил казал, че трябва да си търсят друг доставчик. А така било от десетилетия. В случая става дума за 7 човека, а директорът е от ГЕРБ.

В Сърница днес „вали масирано сняг”, хората си били плащали тока, сред тях имало болен от рак.

Кафето е символ на диалога, нямало май да се пие кафе, защото имало политика на репресии и Сърница била доказателство за това.

Нямало нужда да се питат гражданите дали да се гласува задължително.

Истинският мотив за референдума бил демистифициран, да се намали тежестта на вота за ДПС. И това било тъжно, този мащабен социален експеримент бил насочен срещу ДПС.

Грешни сме, но има уникална динамика във вота за ДПС продължи Местан. Мит е, че избирателите са феодално владение, това е тежка обида. Едни обичали Делян Пеевски, други Бойко Борисов, време било емоционалният компонент да бъде заменен с рационален.

За Корпоративна търговска не стана дума.

Пролетта, както и нормалността в българската политика са мисии невъзможни.

Поне този филм се прожектира в телевизорите.

Време за култура.

Пентименто преживява един поет. Реквизитът е „кофпомпа“. Отрича се от Орешарски, въздига Бойко Борисов. Ама „някой спира му водата“.

 
 
Коментарите са изключени за Пролетта невъзможна