shareit

Приобщи се!

| от chronicle.bg |

На 11 април се сложи началото на една по-различна кампания. Тя е наречена „Дни на приобщаването 2016“ и ще продължи до края на юни. стартира на 11 април и ще продължи до края на юни. Увлечени са учители, родители и деца, а целта е да се покажат добри приобщаващи образователни практики. Инициативата е на Център за приобщаващо образование като част от работата по програмата „Едно училище за всички“.

Приобщаващото образование е качественото образование, което осигурява и гарантира подкрепяща училищна среда за всички деца, учители и родители, така че те да се чувстват добре дошли, ценени, подкрепени и успешни. Това е образованието, което не дели децата по никакъв признак, а се грижи за обучението, социализацията, перспективите за развитие на всички деца”, споделя Ива Бонева, Изпълнителен директор на Център за приобщаващо образование.

Национални конкурси за есе, рисунка и приобщаващи практики, училищни игри и работилници ще ангажират деца, родители, учители и специалисти от цялата страна да творят по темите на приобщаването и да се замислят над значението на това децата да бъдат спокойни, уважаващи се, доволни от себе си, развиващи се, приятелски настроени едно към друго.

Патронният празник на 202 ОУ “Христо Ботев” на 2 юни ще бъде едно от събитията в училища, които ще дадат примери за приобщаващи практики и резултати от тяхното прилагане.

Другите четири са:

– 171 ОУ “Стоил Попов”, Нови Искър (14 април);

– ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Ботевград (15 април);

– 104 ОУ “Захари Стоянов”, София (27 април);

– ОУ “Васил Левски”, Правец (31 май).

На 23 юни в София ще се проведе заключително събитие, на което ще бъдат връчени наградите на победителите в конкурсите и ще се отбележи успешния край на учебната година.

Програма на събитията, информация за конкурсите и подробности за “Дни на приобщаването” 2016 са достъпни на www.priobshti.se.

 
 
Коментарите са изключени за Приобщи се!

Повече информация Виж всички