Полицаите отново на протест

| от chronicle.bg |

Втори ден полицаи от цялата страна излязоха на протест заради плановете за промени в сектор „Сигурност“ в проектобюджета за 2016-та година. По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че орязаният социален пакет ще важи за новопостъпващите служители, а за тези, които работят в системата, ще се запази старото положение.

Въпреки решението и днес полицаи от цялата страна излязоха на спонтанни протести и блокираха възлови кръстовища и пътни артерии.

В София стотици служители на реда се събраха до парламента и блокираха движението в посока храм-паметник „Александър Невски“.

Блокирани пътища има също в Бургас, Смолян, Сливен, Пловдив, Монтана и Благоевград.

Движението на ГКПП Илинден-Ексохи също е спряно поради протест на полицаи, пожарникари и граничари от Гоце Делчев. Пунктът няма да работи за неопределно време.

Над 100 полицейски служители са блокирали главната улица пред Първо районно управление в Благоевград. Блокадата на пътя е предвидена за около 30 минути. В същото време около 50 полицейски служите са блокирали ГКПП-Кулата.

По-рано днес премиерът порица протестните действия на полицаите, като посочи, че не е редно именно те да дават пример как се вършат незаконни действия.

 
 
Коментарите са изключени за Полицаите отново на протест