shareit

Политиците спят най-дълго

| от |

Част от страхотната репутацията на Маргарет Тачър беше колко малко спи. Смята се, че бившата британска премиерка е спала само по 4 часа на нощ. Оказва се, че тя не е единствената.

Така например „дядото на електроенергията“ Никола Тесла е спал само по 2 часа на нощ. Италианският политик Силвио Берлускони дремва между 2 и 4 часа. На този 6-те часа сън на Барак Обама изглеждат направо като мързелуване.

Ново любопитно изследване разкри някои от най-странните навици за сън на най-успешните хора в света, като повечето от тях си затварят очите за много по-кратко от препоръчителното.

Основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс спи средно по 7 часа на нощ, а на милиардера Доналд Тръмп му стигат едва 3-4 часа сън. За здравословен начин на живот лекарите препоръчват между 7 и 9 часа сън всяка вечер.

Въпреки Тачър и Обама политиците спят най-много от всички останали групи в изследването. Най-малко спят хората от сектора на маркетинга и връзки с обществеността (или PR-пиара). Секторът е водещ по най-голям брой хора, които иват под 3-часов сън на нощ.

Изследователите са взели данни от проучване на YouGov на 1401 служители. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Политиците спят най-дълго