Необходими продукти:
1 бр. пилешко филе
2-3 скилидки чесън
2 с. л. фъстъчено масло
1 ч. л. чили сос
1/2 ч. соев сос
1/2 ч. лимонов сок
1 с. л. кафява захар
2 с. л. къри пудра
200 мл. минерална вода
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
За сос "Сатай" объркваме всички продукти заедно с водата и оставяме течността да заври на котлона. Оттегляме от огъня и подправяме със сол, ако е необходимо. Овкусяваме пилешкото филе със сол и черен пипер. Нарязваме го на парчета и нанизваме на дървено или розмариново шишче.
Печем шишчетата от четирите страни за по 2-3 мин, след което ги заливаме със соса "Сатай" и завиваме във фолио. Печем шишчетата във фурна за около 5 мин. на 240 градуса. По желание може да сервираме с прясна салата или пресни пържени картофи.