shareit

Пиле с вино

| от |

Едно леко и бързо ястие от нашите приятели от http://359food.bg/ за четири порции, само за 30 минути.

Пиле
Продукти

1 бр. Пиле около 800 гр.
100 мл. Растително масло 1/2 чаена чаша
100 гр. Моркови 1-2 бр.
50 гр. Лук 1 глава
200 мл. Бяло вино 1 чаена чаша
150 гр. Домати 2-3 бр.
100 гр. Пиперки 2-3 бр.
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
5 гр. червен пипер 1 чаена лъжичка

Инструкции

Пилето, нарязано на порции, се задушава в мазнината заедно с морковите, нарязани на кубчета, и лука, нарязан на филийки.
Като се зачерви месото, се прибавят червеният пипер, доматите, нарязани на ситно, пиперките, нарязани на ивици, магданозът и копърът, нарязани на едро, и черният пипер
Ястието се залива с виното и 1 чаена чаша топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън, докато остане на мазнина
Поднася се с пържени картофи.

 
 
Коментарите са изключени за Пиле с вино

Повече информация Виж всички