Първият гаф на новия екип на Top Gear

| от chronicle.bg |

Новият водещ на Top Gear Крис Еванс се принуди да се извини „безрезервно“ на британските ветерани, след като Мат Лебланк прекара целия уикенд, дрифтирайки около най-известния военен мемориал в Лондон на загиналите в Първата световна война – Кенотафа.

Евънс поднесе извиненията си по време на сутрешното си шоу по BBC Radio 2.

Реакцията му дойде след вълната от възмутени коментари от страна на военни ветерани.

„Този паметник е светиня в чест на милиони войници, които са направили за родината си много повече, отколкото Крис Еванс и Мат Лебланк ще направят през целия си живот“, коментира полк. Ричард Кемп, бивш командир на британските сили в Афганистан коментира пред The Telegraph.

Top Gear

„Джеръми Кларксън съвсем не беше светец, но той никога не би сътворил подобен безвкусен цирк“, казва още полк. Кемп.

Кемп коментира, че каскадите на Top Gear пред паметника са по-възмутителни и от това да правиш гонки в гробище. Ветеранът дори призовава BBC да се извини и да не излъчва тези кадри в шоуто. Проблемът с каскадите на Top Gear доведе дори до политическо мъмрене.

Финансовият министър Джордж Озбърн дори помоли продуцентите на предаването да спрат да вдигат шум, защото пречат на работата в Уестминстър.

„Опитвам се да си пиша бюджета, въпреки че отвън пред Horse Guards Parade се снима шумен епизод на Top Gear. По-тихо, моля“, написа Озбърн в Twitter.

Депутатът от Консерваторите Андрю Бриджън коментира, че проявата на снимачния екип е „крайно безвкусна и неуважителна“.

Инцидентът в Лондон далеч не е първият скандал около Top Gear. И все пак старата тройка Кларксън-Хамънд-Мей успяваше да внедри във всяка своя скандална проява доза вкус и хумор, които я правеха не по-малко скандална, но със сигурност по-стилна. Сякаш новите водещи, изправени пред предизвикателството да бъдат добри поне колкото своите предшественици, опитват да правят шоуто със смелост и хъс, които, уви, надхвърлят доброто възпитание и приличат повече на излагация, отколкото на добро шоу.

Новият формат на Top Gear с Крис Еванс, Мат Лебланк, Крис Харис, Сабине Шмиц, Еди Джордан и Рори Рийд ще направи своя дебют на 22 май.

 
 
Коментарите са изключени за Първият гаф на новия екип на Top Gear

Повече информация Виж всички