shareit

Пак оставка в СГС

| от |

Поредна оставка бе хвърлена в Софийския градски съд. От поста си се оттегля досегашния ръководител на Търговското отделение и заместник-председател на СГС съдия Иво Дачев. Това съобщи председателят на Върховния касационен съд съдия Лозан Панов. Шефът на ВКС подчерта, че още днес ще внесе във ВСС молбата на колегата си, като незабавно след това ще апелира да се процедира по-бързо при избор на нов председател на съдилището.

Панов определи постъпката на колегата си като достойна. Той е най-младият от екипа на СГС и най-малко за него можем да кажем, че е направил нещо, с което да урони доверието в съдебната институция, защити той Дачев.

Това е втора оставка в най-голямото съдилище у нас. Първа си тръгна председателя на съда Владимира Янева, след като името й бе замесено в скандала с разработката „Червей”. Заваляха негативни писма от магистрати, които изискаха да бъдат направени поредица проверки в ръководството. До момента не е ясно дали заместниците на Янева Богдана Желявска и Петя Крънчева ще останат на местата си. Срещу двете дами имаше редица оплаквания от магистрати, уви, без резултат. Крънчева и Желявска заявиха, че нямат намерение да подават оставки.

Когато бъде избран новият председател на Софийския градски съд, той сам ще подготви своя екип и ще назначи заместниците си.

 
 
Коментарите са изключени за Пак оставка в СГС