shareit

Opel Caravan: Много място и малко проблеми

| от |

Opel и комби – това е сполучлива комбинация. Автомобилите са стабилни, не са капризни и почти никога не разочароват. С Astra H Caravan (2004-2010) Opel представи не само най-просторното компактно комби, но и един много надежден и издръжлив автомобил пише autobild.bg.

В продължителния тест на AUTO BILD една Astra 1.9 CDTI измина 200 000 км. Коментар на вещото лице след разглобяването: „Двигателят и трансмисията без никакви проблеми ще издържат още поне 100 000 километра“.

Потенциалните купувачи на Astra H не трябва да се притесняват и за ръждата. По-скоро трябва да помислят за избора на двигател: 1,6-литровият бензинов мотор със 105, респ. 115 к.с., и достатъчно мощен за всекидневието, но прави впечатление на муден при пълно натоварване. Съвсем различен е дизеловият двигател, доставян от Fiat.

С въртящия си момент от 260 нютонметра 1.9 CDTI тегли много мощно и се задоволява със средно само 7,5 литра.

Изводът се налага: Astra H Caravan е по-просторна от всяко друго комби в компактния клас и е надежден автомобил дори и с напредване на възрастта. Съвет при покупка в ценовия клас до 10 000 лева: 1.9 CDTI Caravan с филтър за твърди частици и пробег около 120 000 километра. Но ако шофирате малко, ще останете доволни и от 1,6-литровия бензинов мотор. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Opel Caravan: Много място и малко проблеми