shareit

Оланд не е решил за втори мандат

| от |

Френският президент Франсоа Оланд все още не е решил дали ще се кандидатира за втори мандат.

В интервю за вестник „Паризиен“ той каза, че всичко ще зависи от конкретните резултати от работата си в областта на икономиката и заетостта.

„До края на мандата ще направя всичко по силите си за доброто на страната и тогава ще взема решение дали да си отида“, каза Оланд. Френският лидер увери, че ако резултатите от неговата политика бъдат слаби, той „няма да търси никакви оправдания“.

Преди година Оланд направи откровено признание, че няма да се кандидатира за изборите през 2017 г., ако дотогава не е подобрила работата в областта на заетостта. „Ако нивото на безработицата не падне, няма причина да се кандидатирам на президентските избори, както няма и шанс да бъда избран“, заяви тогава френският лидер.

В интервю за вестник „Паризиен“ Франсоа Оланд днес потвърди, че борбата с безработицата остава приоритет на властите. От идването му на власт нивото на безработица във Франция достигна рекордно ниво – 9,9%. Към днешна дата в страната има почти 3,5 милиона безработни. Леки подобрения бяха регистрирани през януари, но поред експертите намаляването на безработните с 0,5% спрямо миналата година все още не позволява да се говори за промяна в тенденциите във Франция. /ТАСС, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Оланд не е решил за втори мандат