Нов помощник с изкуствен интелект от създателите на Siri

| от chronicle.bg |

Късно снощи създателите на изкуствения интелект на Siri (Даг Китлаус и Адам Чиър) представиха най-новото си изобретение, което разработват тайно през последните четири години. Името му е Viv. Идеята е била да се създаде по-добра версия на Siri, свързана с редица услуги. По време на 20-минутната демонстрация на сцената на Disrupt NYC, Viv безотказно се справи с десетки сложни заявки, и не само от гледна точка на разбирането.

Основната разлика между Siri и Viv е, че последният асистент е далеч по-отворена платформа. Един от най-големите недостатъци при Siri беше, че тя може да се справи само с малък брой задачи. За огромното множество от искания или запитвания, Siri по подразбиране ще направи уеб търсене. Подходът на Viv е много по-близък до Alexa на Amazon или Facebook Messenger ботовете, които предлагат възможност за свързване с търговци и доставчици от трети страни, така че да може да се изпълни заявка за закупуване, или резервация на стоки.

Създателите на Viv смятат, че разработчиците и търговците ще изберат техния продукт заради силата на изкуствения му интелект и защото не е продукт на технологичен гигант.

 
 
Коментарите са изключени за Нов помощник с изкуствен интелект от създателите на Siri