shareit

Найджъл Кенеди с грандиозен концерт тази вечер в НДК

| от chronicle.bg |

Тази вечер от 20.00 часа в Зала 1 на НДК е концертът на световноизвестния британски цигулар Найджъл Кенеди. Утре той ще свири в Пловдив. Музикалното събитие е съвместен проект с български музиканти и е посветено на Деня на София.

Този път екстравагантният Найджъл Кенеди идва със своята група, за да представи новата версия на „Годишните времена“ от Вивалди, записите на които преди години го изстреляха на върха. Ще си партнира и с българския оркестър „София симфоникс“, дирижиран от Любка Биаджони цу Гутенберг, а музиката на Георги Андреев – композитор и гъдулар, базирана на нашия фолклор, ще е важна част от програмата.

Найджъл Кенеди сподели пред БНР, че изпълнява песента „Йовано, Йованке“ вече 15 години и тя е станала част от живота му:

„Винаги се чувствам много добре, когато се връщам тук, но този път е по-специално. Късметлия съм да намеря нови приятели като Георги Андреев. Фантастичен музикант. Работата с всички тези чудесни изпълнители ми дава нова енергия и ме прави щастлив. Слушайте Българското национално радио. Моето име е Найджъл и смятам, че това е най-доброто радио“.

 
 
Коментарите са изключени за Найджъл Кенеди с грандиозен концерт тази вечер в НДК