Найджъл Фарадж „мрази съвременна Великобритания“ и има „проблеми с расата“

| от |

Найджъл Фарадж и ЮКИП мразят съвременна Великобритания и имат проблеми с расата, заяви в интервю за The Independent политикът от опозиционната Лейбъристката партия Чука Умуна.

Министърът в сянка по въпросите за бизнеса и иновациите, чиито баща е роден в Нигерия, заяви, че партията на Найджъл Фарадж е заразена с „вируса на расизма“ и подчерта, че за разлика от тях лейбъристите приветстват мултикултурния облик на Великобритания и няма да се подчинят на „антиимиграционните настроения“, които разпространява ЮКИП.

„ЮКИП не харесват това, което представлява съвременна Великобритания. Те твърдят, че я харесват, но това не е така. Ако не съм прав защо тогава ставаме свидетели на поток от ругатни, насочени към различни групи от обществото от техните кандидати и членове?“, попита Умуна.

„Има расистки вирус, който протича в тази партия, с който членовете не успяха да се справят и аз не съм изненадан, че лидерът им не вижда необходимостта от законодателно равенство, каквото ние имаме във Великобритания и с което толкова се гордеем“, допълни опозиционният политик. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Найджъл Фарадж „мрази съвременна Великобритания“ и има „проблеми с расата“