shareit

Най-добрите коктейли тези дни ще бъдат в София

| от chronicle.bg |

Ня2ма нищо по-градско от пиенето на коктейли. Но не говорим за обикновената Маргарита или толкова традиционния Космополитън, а за нови, свежи, модерни коктейли, които взривяват сетивата с интересните си вкусове. За да пием готини коктейли в късно февруарска топла вечер обаче, трябва да има кой да ни ги направи.

На 25 февруари по покана на Перно Рикар за първи път в България пристигна легендарният барман Гарет Еванс. И „легендарният“ в случая не е просто суперлатив. Прочетете няколко изречения за биографията на мистър Еванс и обувките ви сами ще тръгнат към софийските барове в предстоящите уикенд вечери.

Часове след стъпването си в Еванс застана зад бара на By The Way като гост барман. В следващите два дни Еванс ще представи своите умения с Elyx коктейли, както и семинар и уъркшоп за софийските му колеги в някои от най-известните столични барове като The Cocktail Bar, Спутник и One More Bar.

Гарет Еванс започва кариерата си като адвокат, а след това се присъединява към екипа на легендарния бар Опорто на Кол Лейн. Впоследствие Гарет се заема с бар мениджмънта в Brass Monkey в Нотингам, обявен от списание Theme за най-добър класически бар в Обединеното кралство. През 2011г. Гарет поема управлението на бара на лондонския ресторант Pollen Street Social, включен в елитния кулинарен пътеводител на Мишлен. През последните три години The Social Room заема челно място в класацията за най-добри барове на сп. Class.

Заемайки позицията Executive Group Bar Manager в Social Group, Гарет отговаря за дизайна, операциите и асортимента от напитки на общо 18 места из целия свят: Ню Йорк, Дубай, Сидни, Сингапур, Шанхай, Хонг Конг и още 7 локации в Лондон, включително носителя на много награди Blind Pig, избран през 2015 г. сред топ 10 баровете в световната класация Spirited Awards.

Гарет печели няколко награди за миксология, номиниран е в категория „Най-добър международен барман“ на Spirited Awards 2015, както и за „Бар личност на годината“ от списание Imbibe. Занимава се и с широк обхват от консултантска дейност – от Nestle до British Airways и Merrill Lynch.

Или накратко казано: струва си да изпием един коктейл, забъркан от този човек.

Ето къде може да направите това:

26 февруари – 21:00 – 23:00 – Гост барман в The Cocktail Bar
26 февруари – 23:00 – 01:00 – Absolut Elyx ивент в Sense Rooftop Bar

27 февруари – 17:30 – 19:30 – Уъркшоп в One More Bar
27 февруари – 21:00 – 23:00 – Гост барман в бар Sputnik

Очаквайте отзиви от екипа на Chronicle за коктейлите на мистър Еванс!

 
 
Коментарите са изключени за Най-добрите коктейли тези дни ще бъдат в София

Повече информация Виж всички