shareit

Младеж загина при престрелка с полицаи

| от chronicle.bg |

Чернокож тийнейджър загина при престрелка с полицаи. Той насочил към униформените откраднат пистолет и те открили огън срещу младежа. Инцидентът е станал в американския град Сейнт Луис, щата Мисури.

Тийнейджърът бил убит докато полицаите се опитвали да проведат обиск в квартала, съобщи началникът на полицията в града Сам Дотсън, цитиран от Ройтерс и БТА. Докато полицията влизала в домовете на заподозрените, две момчета се питали да избягат през задната врата на обградената къща. Започнало гонене с униформените, а младежите не се подчинили на заповедта за спрат. Единият от двамата насочил пистолет към служителите на реда, които стреляли четири пъти по него и го убили.

Застреляният младеж бе идентифициран като 18-годишния Мансур Бол-Бей. Другият чернокож, който успял да избяга, също е тийнейджър.Полицията установила, че огнестрелното оръжие на убития е крадено. На мястото бил открит кокаин.

Двамата полицаи, които застреляли чернокожия, са бели, съответно на 33 и на 29 години, с по 7-годишен стаж. Те са изпратени служебно в отпуска.

Минути след убийството недоволни хора от квартала, предимно чернокожи, се събраха на протест в Сейнт Луис. Напрежението ескалира, те започнали да хвърлят камъни по полицията. На свой ред униформените отговорили със сълзотворен газ. Трима демонстранти са били арестувани за блокиране на трафика. Местните власти алармират, че може да се стигне до етническо напрежение. Инцидентът се случва само 10 дни след демонстрациите в предградието на Сейнт Луис – Фъргюсън. Протести, придружени с насилие, отбелязаха една година от датата, на която се полицай уби невъоръжения чернокож младеж Майкъл Браун.

 
 
Коментарите са изключени за Младеж загина при престрелка с полицаи