Линковете и прикачените файлове вече няма да хабят символи в Twitter

| от chronicle.bg |

Twitter съвсем скоро може да направи сериозно нововъведение. Световните медии съобщават, че до две седмици компанията може да спре да брои линковете и прикачените файлове в 140-те символа на туита.

Промяната е част от плана на Twitter да предостави по-голяма свобода в социалните мрежи. В момента един линк в Twitter отнема 23 символа от туита. Засега от компанията отказват коментар.

През януари изпълнителният директор Джак Дорси заяви, че Twitter се опитва да предостави нови начини за комуникация на потребителите си и да види как ще се приемат промените.

140-символната политика на Twitter не се е променяла от 2006 година, когато социалната мрежа дебютира. Идеята зад 140-те символа е заета от текстовите съобщения, които тогава позволяваха точно толкова символи в един смс. В началото на тази година се появи новина, че компанията може да увеличи символите в един туит до 10 000, но точно бързината, точността и краткостта на туитовете помогна на социалната мрежа да се различава от другите. Засега за тази промяна не се говори повече.

Но промяната, след която линкове и прикачени файлове няма да „крадат” символи, изглежда, че ще се приеме добре и наистина ще донесе на потребителите малко повече свобода в туитовете.

В последно време Twitter направи видеата свой приоритет и точно заради това тази промяна не изглежда като чак толкова голяма изненада.

По-рано през 2016-а компанията сключи договор с НФЛ за правата да излъчи на живо 10 мача, играни в четвъртъците по време на сезона. Сделката е на стойност 10 млн. долара.

Очаква се Twitter да постигне и нови подобни споразумения за различни спортни състезания, политически дебати и развлекателни събития като филмови премиери, концерти и др.

 
 
Коментарите са изключени за Линковете и прикачените файлове вече няма да хабят символи в Twitter