shareit

Кои са мъжете в „Истински детектив 2“?

| от |

Новият сезон на една от най-чаканите продукции на HBO – и най-гледаната такава по последни данни, е мръсен, бавен, протяжен, мрачен и общо-взето е онова, което очаквате, макар и по-лошо. Най-важното: „Истински детектив 2“ е изключително различен от първия си сезон и на най-отдадените фенове на сериала ще им трябва време, за да свикнат с новия сезон, новите персонажи и новата среда, защото да – тандемът от първи сезон Макконъхи и Харелсън е голяма лъжица за всяка уста.

Добре дошли във Винчи?

Малкото измислено градче е в центъра на историята. Какво е Винчи – „Минава за нещо като град“, казва персонажът на Колин Фарел на финала на първи епизод. Там има всичко, което един затънтен, забравен от Бога град, може да има – проститутки, покупници, наркомани, мафиоти, подкупни политици и продажни ченгета – тук идва и ролята на ирландеца. Ник Пизолато (създателят на сериала), казва, че се е вдъхновил за малкия мрачен град от реалното градче Върнън в Калифорния. Във Винчи всички пият и имат проблеми. Освен един – Винс Вон, който играе мафиота Франк Семиън, иска да легализира бизнеса си отчаяно, но изведнъж хората, които могат да му помогнат това да се случи изчезват, покриват се. Остава само пияницата Колин Фарел.

Най-хубавото нещо в „Истински детектив 2“ е фактът, че има повече персонажи – в сезон 1 те бяха само двама с приходящи жени и разни ненормалници, но тук те са четирима. Именно това е и най-големият проблем – че основните персонажи са повече, а мистерията, поне засега, не е чак толкова голяма, за да побере всички тях. Вярвам, че това ще се промени. С изключение на Антигона „Ани“ Безеридис, останалите са мъже.

Ето кои са те:

Рей Велкоро (Колин Фарел) Всички знаем, че Колин Фарел е лошо момче. Той обича жените, скандалите и от време на време, наистина рядко, има съмнителна преценка за филмите, в които избира да участва. (Говоря за теб, „Зимна приказка в Ню Йорк“!). Той е детектив във Винчи, зарязан от жена си, чийто син може би не е от него. За да открие онова, което го тормози от години – кой е изнасилил и бил жена му, той става личния полицай на мафиота Франк Семиън. Пияница, побойник и човек, който има проблеми с гнева, Рей е назначен да открие изчезналия мениджър на градския съвет Бен Каспър. Именно неговото изчезване го среща с детектив Безиридис и полицейския патрул Пол Удроу.

Пол Удроу (Тейлър Кич) – Най-малко известният актьор в славната четворка на „Истински детектив 2“, незаслужено е такъв. Канадец по рождение, Тейлър е на 34 години и участва пет сезона в американския сериал Friday Night Lights, както и в „Диваци“. Най-известното му участие обаче и досега си остава в доста слабия блокбастър „Джон Картър: Между два свята“. Досега. Очертава се „Истински детектив 2“ да го направи звездата, която заслужава да бъде. В сериала той е пътният патрул Пол Удроу. Ветеран от войната, тих, нещастен, мълчалив с много белези и истинска бамбина за приятелка, която е готова да му прави свирки по всяко време. Мечтата на всеки мъж. Но не и на Пол, който пие малкото синьо хапче всеки път, когато е с нея. Пол е отстранен от работа заради дребен пътен инцидент с треторазрядна актриса. Заради това, гневът на Пол ескалира и той се впуска в нощта по магистралата, където, без да иска, открива Бен Каспър и така става част от случая.

Франк Семиън (Винс Вон) Повечето хора смятат, че кастването на Винс Вон в каквото и да е роля различна от тъпоглав мъж на средна възраст, който има нужда от жена, която да хвърля нещо по него, за да влезе той в правия път, е пълна катастрофа. Истината е, че Винс Вон стои добре в мрачната среда на Винчи. Проблемът е, че в началото на „Истински детектив 2“ той изглежда като човек, който участва в отделен, свой си сериал. Надявам се това да се промени бързо. Винс заслужава да е там, където си играят големите момчета. Неговият персонаж Франк Семиън е един от най-предвидимите уви. Някой беше написал, че най-сигурният начин да убиеш от скука един мафиот в сериал, е да решиш да го пуснеш по правата, в която той ще направи бизнеса си легален. Слава богу, Франк Семиън се забърква индиректно в изчезването на Бен Каспър – неговият човек в управата, който ще му помогне в легализирането, което така и не се случва, поради злощастно стеклите се обстоятелства за самия Бен. В първи епизод Франк общува само с Рей Велкоро, като му дава поръчки и се отплаща с информация за изпълнението му. Рей се напива до безпаметност и приема всяка поръчка безропотно. Надявам се това да се промени, тъй като Винс Вон не заслужава осем епизода оцветени режисьорски в жълти нюанси, които очевидно са признак на лукс, заобиколен от пияни политици и незнайни персонажи, дрънкащ глупости от сорат на: „Никога не прави нищо заради глада. Дори да ядеш.“

Снимки: HBO

 
 
Коментарите са изключени за Кои са мъжете в „Истински детектив 2“?

Повече информация Виж всички