shareit

Кабинетът иска новият собственик на Виваком да покаже произхода на парите

| от |

Само няколко часа след пресконференцията на дружеството LIC33 от правителствената пресслужба разпространиха настояването си инвеститорите да предоставят официална информация за произхода на средствата си.

„Призоваваме инвеститорите от групата LIC33 да предоставят официална информация до българското правителство, с която да информират за произхода на средствата, с които реализират придобиванията на дялове от юридически лица, осъществяващи дейност на територията на Република България“, се посочва в позицията.

От Министерски съвет заявяват, че наблюдават с подчертано внимание всички големи сделки с активи, за които се предполага, че имат връзка с Корпоративна търговска банка (КТБ) и обвиняемия Цветан Василев.

В съобщението се посочва също, че преди да се формира отношение към обявилите се за инвеститори, е нуждо да се проучи произхода на средствата, с които са реализирани тези инвестиции.

„Едва след това, на база анализа на предоставената информация, ще преценим дали да влезем в контакт с тях. Държим на това, за да гарантираме, че инвестиции в страна-членка от Европейския съюз се реализират само със средства, придобити от законна стопанска дейност“, се посочва в прессъобщението.

Припомняме, миналата седмица стана ясно, че групата LIC33 е придобила фирмата SHCO 79 на банкера Цветан Василев, която държи мажоритарния дял в телекомуникационното дружество „Виваком“. В публичното пространство тръгнаха слухове за произхода на парите и за зависимостите на единия от акционерите Пиер Луврие от Москва. Днес четиримата представители на LIC33 дадоха пресконференция, на която заявиха своята независимост и обявиха, че работят добре с правителството. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Кабинетът иска новият собственик на Виваком да покаже произхода на парите