shareit

Идентифицирани са 24 от жертвите в Брюксел

| от chronicle.bg |

Жертвите на атентатите на летището и метрото в Брюксел включват както хора, пътуващи ежедневно до работата си, така и туристи, отправили се на дългоочаквана ваканция, съобщава БТА. До момента са идентифицирани 24 от загиналите при атаките 31 души.

Сред жертвите е бившият посланик на Белгия в САЩ Андре Адам. 79-годишният бивш дипломат загинал, опитвайки се да предпази съпругата си по време на атаката на брюкселското летище.

Американец от щата Тенеси, който бе обявен за изчезнал, също беше идентифициран като една от жертвите на атентата на летището. 30-годишният Джъстин Шълтс и съпругата му Стефани са видени за последно във вторник, когато закарали майката на Стефани на летището. Съпругата му все още не е открита. Италианското външно министерство потвърди, че 48-годишната италианка Патричия Ридзо е една от загиналите при атаката на метростанция Малбек.

Британецът Дейвид Диксън, на 53 години, написал съобщение на семейството си, че е невредим, след като двете бомби избухнаха на летището в Брюксел. Той обаче загинал малко по-късно, когато атентатор атакува метрото.

Брат и сестра от Холандия, живеещи в Ню Йорк, също са сред жертвите. Те се били отправили към Съединените щати, когато бомбата избухнала на летището в Брюксел. Родената в Перу Аделма Тапия Руис, която живеела в Белгия от девет години, е загинала на летището също. 37-годишната жена щяла да пътува към Ню Йорк, за да се срещне със двете си сестри, живеещи в САЩ.

Китайското посолство в Белгия съобщи, че китайски гражданин също е загинал при нападенията.

 
 
Коментарите са изключени за Идентифицирани са 24 от жертвите в Брюксел

Повече информация Виж всички