shareit

И китайците наблегнаха на бирата

| от |

Когато говорим за бизнес в Китай, мащабите винаги са огромни. Дейвид Макензи от CNN показва как китайците са все по-жадни за бира и търсенето на пенливата напитка в поднебесната империя постоянно расте. Това за някои е възможност да предложат качествен продукт на пазара и да постигнат отлични печалби.

За разлика от повечето хора Кристиан Ли и Алекс Акър обичат да си пийват по време на работа. Те проверяват последната партида бира, която са сварили. Проверяват каква е прозрачността, газировката и вкусът на напитката.

Двамата предприемачи се познават повече от десетилетие. Първоначално започнали да правят бира през нощта и през уикендите, когато имали свободно време. Много скоро обаче напуснали работните си места във високотехнологичния сектор и направили хобито си професия.

Съставките, които използват в пивоварната, са най-разнообразни – от ориз та чак до диня, а голяма част от тях се отглеждат от местни производители. По този начин напитката добива характерен вкус. Статистиката показва, че един китаец годишно изпива едва половината количество бира, което поглъща един германец или англичанин. Това обаче се променя бързо.

Замогващата се средна класа в Китай разполага със все повече средства и това логично прави по-качествените и скъпи продукти като крафт бирата все по-търсени. Китайското общество в момента търпи трансформация и промяна на някои културни феномени.

И докато все повече китайци вдигат халбите с качествена бира, за да си кажат наздраве, печалбите на пивоварите като Кристиан и Алекс ще продължат да растат./ News7

 
 
Коментарите са изключени за И китайците наблегнаха на бирата