Хипопотам се превърна в такси за костенурки

| от |

Забравете лодките – услужлив хипопотам се превърна в „езерно такси“ за многочислена фамилия водни костенурки, пише в. „Дейли експрес“.

Необичайната гледка се разиграла пред очите на Илейн де Кларк, 42-годишна домакиня от Ричардс бей, която била на посещение в националния парк Крюгер в РЮА заедно със мъжа си.

Съпрузите станали свидетели на това как хипопотам пренася на гърба си през водите на малко езеро най-малко 20 костенурки. Хипопотамите имат славата на агресивни животни, които не се боят да нападат дори най-свирепите създания – острозъбите крокодили.

В случая обаче водният гигант е показал нежната си страна, предлагайки уникална транспортна услуга на многобройна фамилия костенурки. Случаите, в които хипопотами превозват едно или две животни на гърба си, не са рядкост, но за пръв път представител на вида е забелязан да пренася толкова много създания наведнъж. „Виждали сме и преди хипопотами да транспортират костенурки, но само по една или две. Гледката на този услужлив гигант с поне 20 костенурки, припичащи се на слънце върху гърба му, ни разсмя от сърце. Първоначално не повярвахме на очите си и дори помислихме, че това е някаква скулптура“, разказва Илейн де Кларк.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Хипопотам се превърна в такси за костенурки