Джъстин Бийбър – с 8 рекорда в книгата на Гинес

| от chronicle.bg |

Джъстин Бийбър отбеляза осем световни рекорда в тазгодишното издание на книгата на Гинес, съобщава БТА.

Канадският певец държи рекорда за най-много хитове, влезли едновременно в класацията за сингли на сп. „Билборд“ – 17, и най-много песни от соло изпълнител едновременно в същата класация – 13.

Във Великобритания Бийбър е първият певец, който заема първите три места в класацията за сингли със свои парчета – „Love Yourself“, „Sorry“ и „What Do You Mean?“. Последната песен пък е най-стриймваната в Спотифай в рамките на седмица – повече от 30 милиона пъти. Подобно на нея, албумът „Purpose“ бе най-стриймваният в сайта за период от 7 дни.

Музикантът също е най-следваният мъж в Туитър – над 85 милиона последователи, с 11 милиона повече от януари тази година.

Бийбър, който започна кариерата си като публикуваше кавъри на популярни песни в Ютюб, все още се радва на голяма посещаемост в музикалния сайт – каналът му държи рекорда за най-много гледания – 10,4 милиарда, и за най-следван музикант от мъжки пол с над 20 милиона почитатели.
Екип на Световните рекорди на Гинес връчи осемте сертификата на Бийбър малко преди скорошния му концерт в „Медисън скуеър гардън“.

 
 
Коментарите са изключени за Джъстин Бийбър – с 8 рекорда в книгата на Гинес