shareit

Белгия откри скривалище на Салах Абдеслам

| от chronicle.bg, по BBC |

Белгийските власти са открили в Брюксел място, на което се е крил Салах Абдеслам – един от атентаторите, отговорни за нападенията в Париж, след атаките.

В апартамент в Схарбек полицията е открила следи от експлозиви, ръчно правени самоубийствени колани и отпечатъци от Салах Абдеслам – атентаторът, който все още е на свобода, съобщава BBC.

Апартаментът е нает с фалшиво име и може да е използван от някои от мъжете, които вече са арестувани във връзка с атентатите.

на 13 ноември 2015 година 130 души загинаха, а над 350 бяха ранени при последователни координирани нападения във френската столица Париж. Бяха нападнати посетители в заведения, стадион и концертна зала.

Нападателите се оказаха предимно белгийски и френски граждани, а за място, на което са организирани атаките, беше сочен белгийският квартал Моленбеек.

За „мозък“ на терористичните нападения бе сочен Абделхамид Абауд. 27-годишният белгиец от марокански произход беше убит по време на полицейска акция в Сен Дени в края на ноември миналата година. Той беше един от най-активните бойци на „Ислямска държава“ в Сирия.

 
 
Коментарите са изключени за Белгия откри скривалище на Салах Абдеслам