„Batman v Superman: Dawn of Justice“: Актьорите, персонажите и любопитните факти

| от |

По пример на най-големият си конкурент в комикс индустрията – Marvel, така и DC Comics се стегнаха и в последните години започнаха да правят филми и сериали за супергероите и вселената си, каквито те заслужават.

Gotham and Daredevill

Като се започне от сериала „Gotham“, който ако сте пропуснали да гледате, значи сте сбъркали. Шоуто разказва за ранните година на Батман или по-точно, периодът след смъртта на родителите на Брус Уейн и неговите детски и тийнейджърски години, преди да стане най-известният супергерои в модерната поп култура. Мине през сериала „Daredevil“, който е по известната поредица за слепия супергерой, който се очаква да започне на 10 април тази година по Netflix. И се стигне до последните три филма за Батман, дело на Кристофър Нолан, за които можем само да кажем, че са най-добрите филми за супергерой, които сме гледали в последните години.

Кристофър Нолан се оттегли от режисьорския стол за следващите филми за Батман, Супермен и известната „Лига на справедливостта“ – нещо като „Отмъстителите“на Marvel, и го отстъпи на Зак Снайдер – човека, на който дължим филмите „З00“ (отново правени по комикс), „Watchmen“ (един от най-известните графични романи) и новият и засега последен филм за Супермен – „Мъжът от стомана“.

Batmobile

Новият филм за Батман, в който Батман ще бъде изигран от Бен Афлек за първи, но ако се вярва на слуховете, не и последен път, се окачва по кината на 25 март 2016 година. Студиото вече е планирало заснемането на филмите „The Justice League Part One“ и „The Justice League Part Two“, които се очакват да излязат през 2017-та и 2019 година.

Batman

Те отново ще бъдат режисирани от Зак Снайдер, а Бен Афлек и Хенри Кавил ще влязат в ролите на Батман и Супермен. Отново. Кристофър Нолан пък ще се върне като продуцент, какъвто е и на новия филм за Батман.

Наскоро DC Comics, в сътрудничество с Entertainment Weekly, показаха първите основни персонажи от „Batman v Superman: Dawn of Justice“. Ето ги и тях:

Superman

1. Супермен/Кларк Кент (Хенри Кавил)

Британският актьор ще влезе в ролята на извънземното момче от Криптон за втори път. Супермен и до този момент се смята за най-известния супергерои в модерната поп-култура и един от най-разпознаваемите образи. Много актьори са влизали в ролята на Супермен, а най-известните са: Бъд Колиер, който играе супергероя в точно 15 късометражни филма в периода 1941-1943 година и е вторият актьор, който влиза в тази роля и Кристофър Рийвс, който играе Супермен в четири филма и е първият актьор, който го играе в пълнометражен блокбастър.

Batman

2. Батман/Брус Уейн (Бен Афлек)

Когато първата снимка на Бен Афлек като Батман и на неговия Батмобилът излязоха онлайн, хората полудяха. Все още има много фенове, които вярват, че кастването на Бен Афлек като Батман е фатална грешка. Не на същото мнение е Кристофър Нолан, който твърди, че Афлек е перфектният избор за новия Брус Уейн. Хммм… ще видим.

Wonder woman

3. Жената-чудо/Диана Принс (Гал Гадот)

Беше обявено, че красивата израелка ще влезе в ролята на Жената-чудо още миналата година, а по време на фестивала Comic-Con беше показан и първи кадър с нея в известния костюм на супергероинята. Гал е на 30 години и до този момент беше известна с участието си в поредицата „Бързи и яростни“. Ще имаме шанс да я гледаме като Жизел и в новата 7-ма част, която излиза този петък.

Lex Luther

4. Лекс Лутър (Джеси Айзенбърг)

Само преди дни Entertainment Weekly пуснаха кадър с Джеси Айзенбърг в ролята на най-добрия приятел и в последствие архивраг на Супермен – гения Лекс Лутър. Най-известните актьори влезли в ролята на злодея до този момент са Джийн Хекман, който играе Лекс в цели три филма от поредицата – тези превени от 1978-ма до „Супермен IV“ през 1987-ма, Кланси Браун, който го играе в няколко телевизионни поредици, Майкъл Розенбаум, който влиза в ролята на Лекс в известния сериал за ранните години на Супермен – „Smallville“ и Кевин Спейси, който го играе във филма от 2006-та „Superman Returns“, както и в играта направена по него по-късно. Вече нямаме търпение на видим Джеси като Лекс, сигурни сме, че ще бъде страхотен.

Aquaman

5. Аквамен/Артър Къри (Джейсън Момоа)

Това е първата поява на Аквамен в блокбастър и изобщо в пълнометражен филм. За ролята, след дълъг кастинг и много спекулации, е избран Джейсън Момоа, който ще участва и във филма за Аквамен, който е предвиден да излезе през 2018 година. Във вселената на DC Comics Аквамен е цар на изгубеното царство на бог Посейдон — Антлантида. Истинското му име като цар на изгубения континент е Орин, а другото му име, в човешкия свят, е Артър Джосеф Къри. За него има много анимации и самостоятелни филмчета, но за първи път персонажът ще се появи във филм.

Batman v Supermen kolaj

„Batman v Superman: Dawn of Justice“ излиза по кината на 25 март 2016 година.

 
 
Коментарите са изключени за „Batman v Superman: Dawn of Justice“: Актьорите, персонажите и любопитните факти

Повече информация Виж всички