shareit

България и Черна гора ще работят за авиолиния между двете столици

| от |

„Черна гора е готова за членство в НАТО. Многократно съм казвал, че мирът на Балканите ще дойде, когато всички сме заедно в ЕС. В нашия регион заговори ли се за прекрояване на границите или за религии, става страшно”, заяви премиерът Бойко Борисов след среща с министър-председателя на Черна гора Мило Джуканович.

Двамата обсъдиха и въпроси в областта на културата, енергетиката и особено туризма. Според Мило Джуканович на Балканите преди всичко е необходима стабилност, която да доведе до икономическо и демократично развитие.

България и Черна гора са готови да подготвят споразумение за премахване на двойното данъчно облагане. Ще работят и за свързване на двете столици с авиолиния. Според Джуканович това е необходимо за развитието на икономиката, туризма и културното сътрудничество.

„На нас ни е приятно, че имаме такива приятели като България, която силно ни подкрепя пред всички международни институции. Надяваме се до края на 2015 г. да бъдем приети и в НАТО“, подчерта Джуканович.

По отношение на членството на Черна гора в Европейския съюз, черногорският премиер каза, че е наясно с позицията на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че и през този мандат на ЕК няма да има разширяване.

 
 
Коментарите са изключени за България и Черна гора ще работят за авиолиния между двете столици