69 годишно писмо ще бъде доставено на адресата му

| от |

Американската Пощенска Служба (United States Postal Service, USPS) e решила да достави писмо, датирано с клеймо от 1945 година, съобщават Associated Press.


FawnEnvelope1883Plimpton

Идеята за доставка дошла, след като служителите открили плик, върнат от адресата в много стара кореспонденция. Състоянието на плика е показало, че писмото никога не е отваряно, както и че никога не е стигало до адресата – някои си мистър и мисис Сансебо, живеещи на Вашингтон авеню в Маскегон, щата Мичиган. Проверка на местния пощаджия е показала, че понастоящем къщата, чийто адрес е написан на плика е празна и не е обитавана. Изпращач на писмото е сержант от армията на САЩ – Майрон Си Кук, базиран през 1945 година в Ню-Йорк. Сътрудникът на пощенската служба, който е открил плика сред хилядите съвременни кореспонденции, е решил сам да разследва и да разбере повече за семейството на получателя от Мичиган и за изпращача на писмото от Ню-Йорк.

На помощ му се притекъл експерта по история на градчето Маскегон, който е проверил местните архиви и е докладвал за споменаване в един от записите на някой си г-н Едуард Ли Сансебо, служил на фронта през Втората Световна Война. Тъй като фамилията „Сансебо“ е рядка за градче като Маскегон, експертът е бил склонен да предположи, че точно това е получателя на въпросното писмо. Също така, той е подтвърдил и написания на плика адрес, посочен от изпращача г-н Си Кук.

От пощенската служба ще продължат издирването на роднините, както на мистър Си Кук, така и на сем. Сансебо за да им препратят намереното след 69 години писмо.

Вижте още

 
 
Коментарите са изключени за 69 годишно писмо ще бъде доставено на адресата му