28 реновирани трамвая от Базел за София

| от |

Страната ни ще усвои 76 млн. швейцарски франка (146,14 млн. лв.) в изпълнение на българо-швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социални неравенства.

Проектите са в пет направления – икономически растеж, социална сигурност, опазване на околната среда, безопасност и укрепване на гражданското общество.

28 реновирани трамвая от Базел ще подменят старите софийски мотриси по линии 3 и 12 в София в рамките на проекта. Новите мотриси ще бъдат по-екологични, по-удобни и по-тихи. Очаква се да тръгнат от 2016 г.

Половината от средствата са предвидени за екологични програми. Пет депа за събиране и съхраняване на опасни битови отпадъци ще бъдат изградени в Съединение, Левски, Созопол, Разград и Шумен, които стартират пилотно. Депата ще предават опасните отпадъци от домакинствата за обезвреждане.

Част от средствата ще бъдат отделени и за унищожаване на негодни за употреба пестициди. 323 склада в държавата съхраняват общо 4900 тона необезопасени препарати за растителна защита./ News7

 
 
Коментарите са изключени за 28 реновирани трамвая от Базел за София