shareit

1 млн. евро награда за ареста на Груевски

| от |

Нашето движение дава награда от един милион евро на прокурора, който ще арестува македонския премиер Никола Груевски.

Това каза лидерът на движението „Достойнство“ генерал Стоянчо Ангелов по време на протеста пред македонската държавна радио и телевизия /МРТВ/. След като разбрахме, че само за две магистрали са взели 25 млн. евро подкуп, може само да предположим колко са откраднали от проекта „Скопие 2014“, от газопровода и от останалите инфраструктурни проекти в републиката, каза Ангелов.

„Ако прокурорите бяха почтени и храбри досега да са арестували половината министри от правителството. Ние всеки ден ги призоваваме да спазват законите, а Груевски и неговите министри да подадат оставки. Това е единственият начин поне малко да си изчистят изцапаният си образ на лицето“, каза още генерал Стоянчо Ангелов пред няколкостотин души, които протестираха срещу цензурата и манипулацията от страна на обществената медия.

В началото на мандата ни убеждаваха, че строят, а днес разбираме, че те просто крадат, каза още той.

Генерал Ангелов съобщи, че всеки ден в 19.00 часа ще има протести пред сградата на МРТВ в Скопие, защото това е единственият начин да се освободи телевизията от партийния диктат.

На протеста присъства и Никола Димитров, бившият посланик в САЩ и Холандия. В момента той се смята за едно от водещите лица на промяната в Македония.

„Това са историческите моменти за държавата. А аз съм там, където се пише историята. Тук съм, защото всички хора около мен са борци за свободата, а аз искам да спечелим битката за свободата. Да стигнем до победата и тази битка започва с МРТВ. След като я освободим, ще освободим и държавата. Ще остана плътно до гражданите, защото те се събуждат и разбират смисъла на тази борба“, каза още Никола Димитров. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за 1 млн. евро награда за ареста на Груевски