shareit

Най-смешните въпроси, задавани на Google

| от Chronicle.bg |

Днес Google има рожден ден. Търсачката, която ни спасява в трудни ситуации и ни помага да намерим нужна дестинация, информация от рецепта за бърза вечеря до схема как да си вържем водопровода във вилата, става на 19 години. Благодарение на нея търсим последните новини, карти и снимки. Един от най-често използваните начини за търсене в Google e чрез задаване на въпроси.

Оказва се, че хората питат интернет-гиганта най-различни неща, екзистенциални въпроси и питания, на които и Ванга би се затруднила да отговори. Въпреки всичко потенциалът на Google e огромен, надвишаващ в пъти всички книги, енциклопедии и алманаси, до които бихме се добрали.

Някои от въпросите са доста съкровени, но повечето от най-често срещаните са по-скоро смешни от „как да се върна вкъщи“ до вечния въпрос „ще срещна ли любовта“ и „кога ще умра“.

Всъщност достатъчно е да напишете няколко ключови думи като Какво... и автоматично излиза „какво да си сготвя“, „какво да ям“ или „какво да ям с тиквички“, на Защо – излиза „защо отичат краката“, „защо пожълтяват листата на доматите“ и „защо не мога да спя“, а на Къде … се появява къде са кайсиите, къде е Цветелина Грахич (не питайте) и Къде е Маги? (оказва се, че това е български сериал). Това дава най-обща представа за най-често задаваните въпроси в Google.

Eто още няколко:

Защо нямам гадже? – Останали сами със себе си, много хора се замислят защо нямат половинка. Тогава решават вместо да погледнат в реалността, където най-вероятно се корени отговорът, да попитат Google, който като кристална топка може да отговори. Най-много да ви предложи сайт за запознанства.

Какво да сготвя? – Това е проблемът, който тревожи хиляди майки, баби, домакини, а и не само. Готварските книги, Бон Апети и Ути Бъчваров могат да помогнат също, но в Google има рецепти бол.

Има ли извънземни? – Друг вечен въпрос, на който човечеството до момента не е намерило задоволителен отговор. Затова много хора питат Google, може би от НАСА са една идея по компетентни.

Има ли фея на зъбките? – В тази категория би могъл да попадне и дядо Коледа, Торбалан, Червената шапчица, Елза и Ана. Децата, които вече усещат, че в приказните герои има нещо гнило, сигурно се притесняват да питат родителите, защото се страхуват от отговора. Затова пробват в Google.

Защо ме мрази шефът ми? – В момент на отчаяние, доведени до там именно от този шеф, хората търсят причината. И тя може да е или защото си го заслужават – не работят като хората, не се стараят или пък шефът наистина е идиот.

Бременна ли съм? – Все още Google няма вграден тест за бременност, но може да даде информация за някои от симптомите за бременност. Все пак за момента дали ще имате бебе се удостоверява от лекар.

Мъжете могат ли да забременяват? – Наистина интересен въпрос, особено ако не е зададен от 8-годишни деца. Според статистиката обаче се оказва, че се задава доста често. Въпреки борбата за равноправие, мъжете не могат да забременяват.

Как да се върна вкъщи? – Може да се използва Google maps, който локализира местоположението, но най-вероятно човекът, задаващ въпроса или е бил на тежко рейв парти и не знае къде се намира, или е бил отвлечен от извънземни, които са взели мозъка му за лабораторни опити.

Имат ли червеите очи? – Това е нещото, което променя коренно живота, щом го научиш.

Потят ли се прасетата? – „Потиш се като прасе“ е често употребяван, но сбъркан израз, защото прасетата не се потят, те нямат потни жлези.

Защо колата ми не пали? – Особено ако сте жена и просто не може да тръгнете, мъжът ви е далеч и няма никой симпатичен наблизо, готов да помогне, въпросът не е нелогичен. Само че Google трудно ще направи диагностика на колата, която може да не иска да тръгне заради различни причини.

Кога ще умра? – Ако Google знаеше отговорът на въпроса, собствениците му щяха да са вече мулти, мегамилиардери. Но за съжаление моментът на раждането и на смъртта, най-вече, остава мистерия.

Психопат ли съм? – Има два варианта, единият е, че на питащия наистина му хлопа дъската.

Какво да правя с живота си? – При написването на този въпрос се появяват съвети от expert.bg, GoGuide.bg и…. култов разказ от Bg-mamma. Човек може наистина да направи много неща с живота си, къде по-умни, къде по-глупави, но отговорът не е в едно изречение и въпреки огромния си потенциал Google трудно ще отговори задоволително.

Затова пък има други въпроси като „Къде е най-добрата и евтина нафта?“, „Откъде да си поръчам вкусна пица?“ и „Как да отслабна?“. На тях търсачката дава доста задоволителни отговори. Добрият отговор винаги зависи от правилно зададения въпрос, особено ако отговаря Google.

Естествено, Google оформя резултатите и според личната ви история в браузъра, така че най-добре опитайте и вие да видите какво по-различно ще ви покаже.

 
 
Коментарите са изключени за Най-смешните въпроси, задавани на Google