shareit

Какво са правили Очите, Бенчев и Узрун в хотелската стая

| от chr.bg |

Знаете, Бенчо Бенчев от БСП, Несрин Узун от ДПС, Димитър Желязков – Митьо Очите и още четирима бяха задържани в Турция за участие в организирана престъпна група. Арестът е станал в хотелска стая, което моментално провокира въпроса: Те какво са правили заедно в една стая?

Хора, моля ви се. Полицията събра достатъчно доказателства. Бенчев, Узун и Митьо Очите са обсъждали Истанбулската конвенция.

Какво друго? Бенчо Бенчев и Несрин Узун най-вероятно първоначално сами са искали да да разговарят по въпроса за текста на конвенцията, но после са решили, че няма да им навреди още един чифт Очи. Затова с кола на Бенчев Митьо Очите влиза от Гърция в Турция.

Компетенциите на Димитър Желязков все пак са сериозни. Той знае много хора как гласуват. Бенчев и Узун са решили да се възползват. Те дълго изследват отношенията в еднополовите двойки. И понеже не могат да създадат едно домакинство все пак – имат много фирми заедно. Гледат си ги като деца.

На Очите документите за екстрадиране в момента се бавят, защото има опасност за живота му, ако се върне в България подкрепящ Конвенцията. Може би трябва да остане там за проучване. Може би трябва да проучи джендър ролите в някой затвор.

Още едно доказателство: Полицията намира книги със записки за разпределение на средства на ръка. Че кой политически революционер не си е водил книги! Тези разпределяния на ръце в Истанбулската конвенция са обяснени с израза „домашно насилие“. Това е тъжен документ, тази книга. Той сигурно описва мъките на насилени хора, за да се помнят поколенията.

Хотелската стая е кабинет за тримата мъже, съжалявам, че така ще предположа пола им. Истанбулската конвенция не е лесен документ. Той инкриминира действия, които обикновено се случват тайно, между няколко стени, и за които едва няколко човека знаят. Това е причината и за тайнствеността на цялата организация. Престъпленията като тези трябва да спрат и ще спрат благодарение именно на хора като Очите, Бенчев и Узрун по един или друг начин. Те са вдъхновение за всички нас.

Мърквичка, нарисувай ги! Нарисувай ги, Мърквичка, така, както нарисува Джеймс Баучер да играе ръченица!

maxresdefault

 
 
Коментарите са изключени за Какво са правили Очите, Бенчев и Узрун в хотелската стая