shareit

Какъв си според сексуалните ти фантазии

| от chronicle.bg |

Всички си фантазираме понякога. За каквото и да са фантазиите ни обаче, каквито и да са, те могат да бъдат много здравословни за психиката ни, а също и да ни покажат какви сме всъщност. Сексуалните ни мисли могат да разкрият много за нас и за това как гледаме на света.

Джъстин Лемилер, социален психолог, прави най-голямото и изчерпателно проучване за връзката между сексуалните фантазии и характера. То включва 4000 души между 18 и 87 години с различни професии, полове, религии и политически виждания. Резултатите са налице.

Въпреки, че всяка фантазия е уникална, Лемилер ги обобщава в 3 категории: групов секс, BDSM и приключенски. В тези три категории съответно тройките, връзването и нови пози или места са най-често срещани. Интересно е, че това са най-разпространените фантазии и сред мъжете, и сред жените.

Има обаче и различия: жените, например, са по-склонни към хомосексуални фантазии и BDSM, докато мъжете си мислят повече за теми табу. Също така, жените обръщат внимание повече на това къде правят секс, а мъжете на това с кого правят секс.

Човекът с най-голям шанс да се появи в сексуалните ви размишления е сегашният ви интимен партньор.

Фантазиите ни се влияят и от темперамента. Лемилер открива, че екстровертите са по-склонни на мисли за групов секс и полигамен тип сцени. В това има логика, защото екстровертите обичат да срещат нови хора.

По-грижовните съответно фантазират по-малко за BDSM и изневери.

Ако обръщаме повече внимание към детайлите, това също се отразява – обръщаме повече внимание и на неща като мястото, дрехи и т.н. Ако не се справяме добре при стрес – фантазираме за спокойни и познати.

Често обаче променяме собствените си черти като възраст, тяло, тегло, характер. Така компенсираме за неща в себе си, от които не сме доволни. Оказва се, че всеки тип човек променя фантазиите си малко, ако не се харесва. Всеки освен обръщащите внимание на детайла – те си се представят същите, каквито са в действителност.

Но добре ли е да споделяме фантазиите си с партньора?

Лемилер препоръчва да започнем бавно – с някоя по-скромна фантазия, преди да навлезем в големите идеи. Хубаво е да помислим и дали всъщност бихме искали фантазията ни да се сбъдне в реални живот.

Изследването показва, че хората, които сбъдват фантазиите си, са поне толкова доволни, отколкото са очаквали. Те също така казват, че това подобрило връзката с партньора им. Във всеки случай, Лемилер препоръчва първо да прочетем малко за рисковете и чак след това да пробваме.

 
 
Коментарите са изключени за Какъв си според сексуалните ти фантазии